corpus

CORPUS: Maak een spectaculaire ‘reis door de mens’

Geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam? In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Via de roltrap kom je in de knie, daar start de reis en je eindigt in de hersenen. Je maakt de reis met behulp van een audiotour. Wij waren uitgenodigd om deze reis eens uit te proberen en dat was wat ons betreft een groot succes. Dus ja; CORPUS is ook zeker een aanrader voor ons als volwassenen. Bovendien is het lekker koel binnen en dat is natuurlijk helemaal fijn met deze tropische temperaturen.

Beleef de ervaring

Ben jij zo aan het einde van de zomervakantie op zoek naar een leuk uitje, dan is CORPUS echt een aanrader. Het zit ontzettend goed in elkaar, je loopt er niet zomaar even doorheen, het is een ware beleving. Beleef het ontstaan van de mens in de baarmoeder, maak in het 5D-harttheater een reis als rood bloedlichaampje, adem mee in de longen, spring op de tong, loop door het oor, verwonder je in de hersenen en verbaas je over je eigen lichaam. Voor kinderen vanaf 6 jaar is het een geweldige ervaring, zelfs voor kinderen met weinig geduld en een korte concentratieboog, het blijft boeien. Dit geldt ook voor volwassenen, iets wat wij niet persé verwacht hadden van tevoren. Het is leerzaam, grappig en toegankelijk voor iedereen vanaf 6 jaar. Je hebt het gevoel dat je, mede door een 3D-bril en bewegende stoelen, even echt ‘in’ je eigen lichaam zit.

Het interactieve gedeelte

Deze ‘reis door de mens’ duurt ongeveer 55 minuten waarin je langzaam naar de bovenste verdieping van het gebouw wordt geleid. Na deze tour loop je door naar het interactieve gedeelte die alle verdiepingen naar beneden beslaat. Er zijn bijzondere exhibits en games die op een spelende wijze extra informatie over het menselijk lichaam geven. Alles in ‘mijn CORPUS’ heeft te maken met de pijlers van CORPUS: veel bewegen, verantwoord eten en mentaal weerbaar zijn. Kortom: een gezond leven. Je kunt hier trouwens ook een leuke speurtocht met kinderen doen. In het interactieve gedeelte kun je zo lang rondlopen als je wil. Wij kwamen in ieder geval echt een flink aantal gezondheidsweetjes tegen die voor ons ook nieuw waren. Een gemiddeld bezoekje aan CORPUS duurt 2-3 uurtjes, dus het is een heel leuk ochtendje of middagje weg.

Wij hebben het heel leuk gehad, dus wat ons betreft is een bezoekje aan CORPUS zeker de moeite waard, met of zonder kinderen. Meer informatie en tickets vind je hier.