Les Épures de Parfum

Cartier lanceert de perfecte geuren voor de lente: Les Épures de Parfum

Door parfum voor te stellen als een high jewelry pieces vanuit de levende natuur, ontwikkelde Mathilde Laurent, parfumeur van Maison Cartier, de eerste collectie van Les Épures de Parfum, als vijf onweerstaanbare juwelen. Deze collectie vangt de spontane essentie van de natuur en spreekt aan door de eenvoudige olfactorische schoonheid. De authentieke en opvallende geuren Pur Muguet, Pur Kinkan, Pur Magnolia, Pure Rose en Pur Lilas weerspiegelen tonen de schoonheid van de natuur in haar verschillende vormen.

Les Épures de Parfum-5

De nieuwste toevoeging: Pur Lilas

Mathilde Laurent presenteert een interpretatie van de sering bloem, waarin frisheid en bloemige tonen doen denken aan de eerste dagen van de lente. De geur van wilde sering is veel frisser en wateriger dan de geur die we meestal in parfums aantreffen. Mathilde Laurent koos seringen vanwege het vergankelijke karakter, vergelijkbaar met het lelietje-van-dalen. Seringen zijn niet het hele jaar door te vinden; ze bloeien vooral rond april en zijn dan een heel jaar niet te zien, totdat het weer lente wordt. Deze geur is de nieuwste toevoeging aan de Les Épures de Parfum collectie.

Les Épures de Parfum-4

Pur Magnolia

Mathilde Laurent heeft de magnolia opnieuw uitgevonden en de natuurlijke frisheid ervan vast weten te leggen zonder teveel kunstmatige ingrepen, waardoor een authentieke en levendige olfactorische ervaring tot stand komt. Haar bijzondere en hyperrealistische interpretatie van de magnolia staat ver van de meeste romantische clichés van de parfumerie rondom de magnolia in geuren.

Les Épures de Parfum-2

Pur Rose

Mathilde Laurent vangt de zuiverheid en frisheid van een ruwe roos en biedt een authentieke en olfactorische ervaring, trouw aan de waarheid van de natuur. Pur Rose belichaamt eenvoud en natuurlijkheid en roept het pure plezier van de natuur op, ver verwijderd van de kunstmatige geuren van conventionele parfumerie.

Les Épures de Parfum-6

Pur Kinkan

Pur Kinkan bestaat voornamelijk uit heldere citrusvruchten. Een zeer zeldzame sensatie in parfums, omdat citrusvruchten vaak worden gebruikt als modifiers of topnoten gevolgd door hart- en basisnoten. Mathilde Laurent slaagt erin de essentie van citrus opnieuw uit te vinden met een moderne twist.

Les Épures de Parfum-3

Pur Muguet

Mathilde Laurent herziet de iconische lelietjes-van-dalen, waarbij ze het karakter van deze iconische bloem in een pure vorm vastlegt. Haar doel was om de zintuiglijke ervaring van lelietjes-van-dalen zo natuurgetrouw mogelijk te reproduceren.

Beeld: Studio KH © Cartier