BMW i3 Born Electric

Een van de eerste fabrikanten die met een volledig elektrisch aangedreven auto op de markt kwam was BMW met de i3. Dat is al weer 4 jaar geleden. Vooral in Amsterdam zie je flink wat i3’s rondrijden. Toegegeven, het design van de buitenkant was even wennen, maar de auto is nu aardig ingeburgerd. Sterker nog: nu al kan gesteld worden dat de BMW i3, net zoals destijds de AUDI A2, bij de intro z’n tijd flink vooruit was. Het chassis is helemaal van aluminium, bekleed met koolstofvezel plaatdelen, waardoor de i3 zelfs met de accu’s een bijzonder laag gewicht heeft van 1.220 kg en een sprint naar 100 km/h in 7,2 seconden mogelijk is. Die elektromotor met 170 pk werkt daar natuurlijk ook aan mee.

Elektrische ambities van BMW

BMW gaat flink inzetten op elektrische aandrijving; dit jaar wil het bedrijf 100.000 geëlektrificeerde auto’s bouwen. Rond 2025 moet 15 tot 25% van de BMW omzet bestaan uit de verkoop van elektrisch aangedreven auto’s. Dat BMW op dit gebied nu al een belangrijke speler op de markt is bleek onlangs nog op de thuismarkt van Tesla toen de politie van Los Angeles koos voor de aanschaf van 100 BMW’s i3 in plaats van Tesla’s.

Rijden met de i3

De auto rijdt erg fijn, hij heeft een pittige sprint in huis, is stil door de elektrische aandrijving en rijdt erg comfortabel. BMW heeft de accu’s in de vloer verwerkt, zodat het zwaartepunt erg laag ligt en dit komt het stuur-en rijgedrag ten goede. Het gewicht is met 50/50 ook mooi over de 2 assen verdeeld. Met volle accu’s heeft de auto een bereik van 300 km. Voor het dagelijks verkeer is dat voldoende. BMW werkt aan een nieuw accupakket waarmee een bereik van 500 km haalbaar moet zijn. Het is geen grote auto, voorin zit je ruim, ook door het ontbreken van een middentunnel. Achterin is het wat krapper maar alleszins nog te doen voor 2 volwassenen.

Het interieur

Van binnen is alles prima afgewerkt en waar mogelijk gemaakt van gerecyclede en/of natuurlijke materialen zoals wol, eucalyptushout en leder. Je kunt kiezen uit 4 interieurdesigns; Atelier, Loft, Lodge en Suite. Vooral Loft (vinden wij) heeft in een lichte kleurstelling een bijzonder mooie uitstraling.

Het dashboard oogt zelfs 4 jaar na introductie nog futuristisch. Vergelijk dat eens met die saaie interieurs van andere elektrisch aangedreven auto’s. De BMW i3 is er vanaf € 38.800,-

https://youtu.be/uwXxdILJYec

https://youtu.be/5eNqmJmzy4E

https://youtu.be/GtXeLhz9JVI

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!