BMW Concept Z4

BMW komt voor volgende zomer met de opvolger van de BMW Z4, die in 2016 voor het laatst van de band rolde. Goed nieuws dus! BMW durft het aan om z’n buitenbeentje een nieuw leven te geven in een markt die momenteel niet zo gunstig is voor roadsters. Onlangs presenteerde BMW de Concept Z4 in Californië tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance. Het belooft weer een echt klassieke roadster te worden met lange wielbasis, een uitgestrekt silhouet en een korte achterkant. Een sportwagen voor individualisten die vooral puur rijplezier en een gevoel van vrijheid willen beleven.

Adrian van Hooydonk, hoofd van BMW Group Design, zegt dat de nieuwe Z4 ook de toekomstige designrichting  voor alle nieuwe BMW’s aangeeft. Dus weg met de ronde vormen, extremer, meer scherpere lijnen in een gemener ogend jasje en per model meer ruimte voor een eigen dynamiek. De Concept Z4 is wat ons betreft een beauty. BMW werkt voor de opvolger van de Z4 samen met Toyota. De twee merken hebben samen een platform ontwikkeld. BMW gebruikt dat platform voor de nieuwe Z4 en Toyota voor de opvolger van de Supra. Waarschijnlijk komt de Toyota in de vorm van een coupé.

De buitenkant

De carrosseriekleur Energetic Orange doet die nieuwe vormen van de Concept Z4 extra goed uitkomen. De auto ligt laag op de weg en je zit er diep in. Door de wigvorm straalt de auto agressiviteit en snelheid uit. Kijk naar die bijzondere voorkant die naar beneden toe terugwijkt. BMW noemt dat een ‘shark nose’.  De BMW nierengrille is nieuw vormgegeven en voorzien van een nieuwe structuur die exclusieve sportiviteit uitstraalt. Twee grote koelopeningen versterken het beeld van een snelle sportwagen.  Opvallend zijn achter de stoelen de twee ‘domes’ waarin de rolbeugels verwerkt zijn. Aan de achterkant vallen de brede en platte L-vormige lichtunits op, het doet de auto breder lijken dan hij is. In de achterklep is een spoiler verwerkt en aan de onderkant is een diffuser geplaatst tussen de beide uitlaatpijpen. Het lijkt er op dat de nieuwe Z4 alleen met een softtop leverbaar wordt en dat scheelt weer in gewicht en bagageruimte.

Van binnen

De bijzondere vormgeving van de buitenkant zien we ook in het interieur. Chroomelementen en mooie lederen sportstoelen in bicolor-design, een op de bestuurder gerichte cockpit. De Concept Z4 heeft een digitaal instrumentarium waarbij de bestuurder zelf kan kiezen welke informatie hij op het scherm wil zien. Door het grote infotainmentdisplay kan het aantal knoppen tot een minimum worden beperkt.

Onder de motorkap

Naar verwachting wordt de nieuwe Z4 leverbaar met de vier- en zescilindermotoren uit de 3 Serie; de vier cilinders met 136,184 en252 pk en met de 6 cilinders 326 en 431pk. De nieuwe Z4 zal met handmatige schakeling en de automatische ZF 8-versnellingsbak leverbaar worden.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!