BMW 8-Series Coupé, the empire strikes back!

Dit weekend wordt weer het Concorso D’Eleganza Villa d’Este aan het Como meer gehouden. Het is een feestje voor de kapitaalkrachtige autoliefhebbers. BMW grijpt de gelegenheid aan om even flink uit te pakken met een nieuw, verrassend mooi model: de BMW 8-Series Coupé. Het merk probeert hiermee de door Mercedes-Benz, met z’n S-klasse Coupé, veroverde nummer-1 positie voor het luxueuze segment weer over te nemen. Volgens BMW wordt de 8-Series Coupé de nieuwe benchmark voor het segment.

De nieuwe 8 Serie

BMW gaat met de 8-Series meerdere modellen op de markt brengen, negen stuks in totaal. De aanduidingen 825, 830, 835, 840 845, 850 en 860, maar ook M850 en M8 zijn al gedeponeerd. Het model kan met vier-, zes-, acht- en twaalfcilindermotoren geleverd worden.

Met de nieuwe 8 Serie schuift BMW weer meer op naar een duurdere modellen mix, met bijbehorende hogere winstmarges en wat minder focus op verkoopaantallen in die segmenten. Nog geen idee overigens wat BMW voor de 8-Series gaat vragen.

Dat belooft wat!

Volgens ontwerper Adrian van Hooydonk geeft de nieuwe BMW 8-Series Coupé ook BMW’s designtaal aan voor de komende generaties van de andere modellenseries. Dat belooft wat, want het design van de 8-Series Coupé is wondermooi.

De 8 Series Coupé neemt ook de rol over van de, al in februari gestopte, 6-Series Coupé. De aanduiding 6-Series blijft nog wel levend, want BMW gaat de nog te onthullen opvolger van de 5 GT voortaan als (enige) met de typeaanduiding 6 door het leven gaan.

Het uiterlijk

De luxueuze sportwagen oogt vooral als een rijdersauto; het lijnenspel is simpel maar krachtig gehouden, de oppervlakken zijn glad, alles straalt kracht en snelheid uit. Een lange motorkap en korte, hoge, achterkant, een ultra lage daklijn, brede wielkasten voor de dikke 21 inch wielen. De platte “nieren” grille doet de bolide nog wat breder lijken. De scherpe koplampen zijn met laser technologie, de zijspiegels zijn vervangen door camera’s.

De nieuwe 8 Series komt er als Coupé en Cabriolet uitvoering, terwijl er mogelijk ook nog een vierdeurs coupé versie komt.

Van binnen

Over het interieur heeft BMW nog niets bekend gemaakt, maar de eerste beelden geven al aan dat het niet onder doet voor de buitenkant; luxueus, maar opgeruimd en gemaakt van mooie materialen. Of dit het fantastische interieur van de Mercedes-Benz S-klasse Coupé overtreft is een persoonlijke keuze, moeten we nog even vaststellen tijdens een proefritje… op voorhand belooft BMW dat de 8 Series een “messcherp sturende volbloed rijmachine” is en dat maakt ons alvast enthousiast.

Onder de motorkap

Ook hier nog niets over bekendgemaakt dan dat de 8-Series Coupé met vier-, zes-, acht- en twaalfcilindermotoren leverbaar wordt. De twaalfcilinder is waarschijnlijk een 6.6-liter twin-turbo motor. BMW’s M divisie zal voor de M8 uitvoering een nog snellere V8 motor gaan ontwikkelen.

In 2018 zal de 8-Series Coupé (hoezo “the Gentleman’s racer”?) op de markt komen, kijk alvast naar de eerste bewegende beelden:

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!