Bentley New Continental GT Convertible

Met het mooie weer de afgelopen week denk je er al gauw aan om je cabrio van stal te halen. Toekomstige bezitters van de nieuwe Bentley Continental GT Convertible zullen die gedachte niet hebben, want zij kunnen het hele jaar door met hun cabriolet rijden. Het maakt namelijk niet uit of je de nieuwe Bentley Continental GT als Coupé met stalen dak hebt of als Convertible met stoffen dak. In beide auto’s is het namelijk even stil, warm en droog.  Qua gewicht scheelt het wel, 170 kilo. Voor de snelheid maakt dat niet uit, de 6,0-liter twinturbo twaalfcilinder kan in 3,8 seconden naar 100 km/h sprinten, net zo snel als de gesloten Bentley Continental GT. 

De nieuwe Bentley Continental GT Convertible is nagenoeg de meest luxueuze open vierzitter die je je kunt wensen. Kouvatten is er sowieso niet bij tijdens een open ritje. Met nekverwarmers in de voorstoelen, stuurverwarming, en verwarmingselementen in de stoelen en armleuningen moet je oppassen dat je niet in slaap valt tijdens het rijden. 

Buitenkant

De contouren van de GT Convertible zijn wat minder bol dan bij de huidige versie. De auto lijkt nu langer, lager en daardoor breder. Meer het uiterlijk van een snelle sportwagen. De voorwielen zijn 13,5 centimeter naar voren geplaatst, waardoor de binnenruimte kon groeien. Aan de voorkant vallen de LED Matrix-koplampen op en aan de achterkant de ellipsvormige lichtunits, welke vorm ook weer terugkomt in de twee uitlaatpijpen. Standaard staat de auto op grote 21 inch wielen, maar 22 inch is ook leverbaar. Al met al is de Bentley Continental GT Convertible de perfecte combinatie van klassiek en modern. De kleurkeuze is reuze; voor de carrosserie kun je kiezen uit zeventien standaardtinten en zeventig aanvullende kleuren. Het dak is er in zeven verschillende tinten. Standaard is de Continental GT Convertible uitgerust met luchtvering met drie standen, elektrische stuurbekrachtiging en Continuous Damping Control, dat doorlopend de dempers aanpast voor een optimaal comfort.

Binnenkant

De binnenkant is zo mogelijk nog mooier dan de buitenkant. Wat je hier ziet is zonder meer het beste wat er überhaupt te koop is op autogebied. Volgens Bentley is er onder meer tien vierkante meter hout gebruikt voor de houten panelen. De voorstoelen zijn 18-voudig elektrisch verstelbaar en leverbaar met lederen bekleding met ‘diamond in diamond’-patroon. Grappig is het doordraaiende paneel in het dashboard. Start je de motor, dan draait het houten paneel weg en wordt het scherm met alle navigatie-, multimedia- en telefoonfuncties zichtbaar. Wil je dat niet, draai dan het paneel door en er komen drie klokjes tevoorschijn; een buitentemperatuurmeter, een kompas en een chronometer. Wil je ook dat niet, dan zie je alleen een houten paneel. 

Nieuw is de mogelijkheid om de middenconsole te voorzien van een zogenoemde Côtes de Genève-afwerking. Die bestaat uit een 0,6 millimeter dik laagje aluminium met daarin driedimensionale horizontale lijnen. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal met een groot aantal personaliseringsmogelijkheden. 

Je kunt kiezen uit drie audiosystemen, het standaardsysteem heeft tien speakers en 650 Watt. Daarboven staat een Bang & Olufsen met zestien verlichte speakers en 1500 Watt. Het topsysteem komt van Naim en heeft achttien speakers en zogenoemde Active Bass Transducers in de voorstoelen.

Bentley’s Dynamic Ride systeem gaat in bochten het actief rollen van de carrosserie tegen met behulp van een 48 Volt elektrisch systeem. Het gevolg is een beter weggedrag en een zwevend tapijt effect. Via Drive Dynamics Control kan de bestuurder kiezen uit drie rijmodi: Comfort, Bentley en Sport, waarmee onderstel, motor, versnellingsbak en andere chassissystemen aan de keuze worden aangepast. 

Onder de motorkap

Geen keuzestress hier; de Bentley Continental GT Convertible is alleen verkrijgbaar met een fantastische 6,0-liter twinturbo 12 cilinder onder de kap. Deze krachtpatser levert 635 pk en een topsnelheid van 333 km/h. De motor is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling en variabele vierwielaandrijving.

De prijs van de nieuwste Bentley Continental GT Convertible is nog niet bekend, maar zal helaas ongetwijfeld richting de 3 ton gaan.

  

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!