Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

De nieuwe Bentley Flying Spur is wellicht de meest luxueuze limousine die er in dit segment te koop is. Binnenkort gaan de eerste gelukkigen de sleutel van hun nieuwe vierdeurs Grand Tourer in ontvangst nemen. Het is de derde generatie Flying Spur en de verwachtingen zijn hoog gespannen, want de auto heeft nu al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, onder andere de titel Luxury Car of the Year. 

De naam Flying Spur werd overigens in 2005 voor het eerst gebruikt door Bentley. De nieuweling is een forse jongen geworden van 5,32 meter lang en een gewicht van 2.437 kilogram . De Flying Spur wordt met de hand gebouwd in het Engelse Crewe op een nieuw platform van aluminium en composiet. Het is ook de eerste Bentley met elektronische vierwielbesturing. Bentley verwacht dat de nieuwe Flying Spur in 2020 zo’n 20% van de wereldwijde Bentley verkopen voor zijn rekening zal nemen. 

Onder de motorkap is er niet veel veranderd, er ligt gewoon weer de zes liter W12, met 635 pk te pronken. Een bijzonder potente motor die geen moeite heeft om de zware Bentley in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h te laten sprinten en te pieken op een topsnelheid van 333 km/h. 

De buitenkant

Het ontwerp van de Flying Spur is weer geheel in lijn met de andere Bentley modellen. Het design van de Flying Spur is een imposante mix van klassiek, modern, luxe en een vleugje sportiviteit. Grappig detail is het Bentley logo, de ‘Flying B’, die van binnen verlicht is en elektrisch in de grote grille kan verdwijnen. Ook bijzonder mooi zijn de koplampen met Crystal Star Matrix LED lampen, het lijken wel juwelen. 

De binnenkant

Het weelderige interieur van de Flying Spur ziet er zo aantrekkelijk uit dat de auto maar zo de favoriete man-cave/ woman-cave van de bezitter kan worden. Het geheel is afgewerkt met de meest hoogwaardige en duurzame materialen. Voor het geluid kun je kiezen uit drie verschillende audiosystemen, waaronder een 2.200 Watt sterke B&O-installatie met 16 speakers en twee actieve bass transducers die er voor zorgen dat de bastonen even goed worden gevoeld als gehoord. Opvallend is het unieke Bentley Rotating Display in het prachtig vormgegeven dashboard. Met een druk op de knop kun je het display laten roteren naar een 12,3 inch HD touchscreen, fraaie analoge tellers of een exclusief houtfineerpaneel. 

De uitneembare Touch Screen Remote Control biedt de inzittenden achterin de mogelijkheid om een groot aantal functies te bedienen, waaronder de zonnewering, sfeerverlichting, klimaatregeling en stoelmassage.

De nieuwe Flying Spur is volgestopt met de nieuwste assistentiesystemen, waaronder een Night Vision infraroodcamera en een connectiviteitssysteem met onder meer een Wi-Fi hotspot. Voor de achter passagiers is er standaard een met internet verbonden tablet. 

De motor

De Bentley Flying Spur heeft 6,0-liter W12 motor met dubbele turbo, gekoppeld aan een geavanceerde 8-traps automaat met dubbele koppeling. De verleiding moet groot zijn om, wanneer het kan, het gaspedaal eens flink in te trappen en een kick te krijgen van de sprintresultaten van dat machtige motorblok. 

De Bentley Flying Spur is in Nederland leverbaar vanaf € 297.350. 

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!