Bentley Continental GT

De Engelse fabrikanten van top luxueuze automobielen, Rolls-Royce en Bentley, doen het uitstekend op dit moment. Okay, de aandelen van deze bedrijven zijn dan in het bezit van Volkswagen en BMW, maar het vakwerk wordt in Engeland uitgevoerd. Eigenlijk hebben alle modellen van deze merken twee dingen gemeen; ongeëvenaarde topkwaliteit en tijdloze vormgeving. Rolls-Royce vervangt binnenkort z’n Phantom en Bentley de Continental GT, 2e generatie. Ter ere van dat afscheid brengt Bentley een laatste versie uit van de open GTC uitvoering van de Continental GT. Vanzelfsprekend met de aanduiding Timeless Series. Vandaag zetten we de 2e generatie van de Continental GT nog een keer in het zonnetje.

Continental GT

De 1e generatie van de Continental GT kwam in 2003 op de markt. Het was het eerste product nadat Volkswagen in 1998 het aloude Bentley redde van de financiële ondergang. Door die sterke band met Volkswagen kon Bentley nu gebruik maken van techniek die door Audi en Volkswagen ontwikkeld was. De potente 6,0 liter V12 biturbo motor van Volkswagen en 4,0-liter biturbo V8 van Audi kwamen in wat getunede vorm onder de motorkap van de Bentley.
De nu uitgaande 2e generatie kwam vanaf 2011 in verschillende uitvoeringen beschikbaar, maar altijd als zowel coupe als convertible (open). De verschillen zitten voornamelijk in motorvermogen en aankleding. Vooral die aankleding is van het beste wat er überhaupt op automobiel gebied te koop is.

Mulliner Galene

Bentley heeft een aparte afdeling, Mulliner, ook al van 1924, waar kopers van een Bentley hun limousine helemaal naar eigen wens kunnen laten aanpassen. Als afscheid van de 2e generatie gaat Mulliner 30 Bentley GTC’s maken met de benaming Galene (Griekse godin voor kalme zee) Edition. De aankleding is geïnspireerd op luxueuze jachten, Mulliner heeft voor deze Galene Edition samengewerkt met de Engelse jachtbouwer Princess Yachts. De Galene is alleen in de kleur Glacier White leverbaar, met een donkerblauwe opvouwbare kap en sierstrip. Veel hout en leder binnenin en speciale stoelen om de sfeer van een luxueus motorjacht top te wekken. Een Galene uitvoering is alleen leverbaar met een 507pk sterke 4,0-liter V8 motor.

Timeless Series

Ook de Continental GTC Timeless Series is alleen leverbaar met die 507pk sterke 4,0-liter V8 motor die alle vier wielen aandrijven. De Timeless-badges vind je terug op de instaplijsten, de hoofdsteunen en het dashboard. De auto heeft dezelfde body-kit als een van de snelste Continental GT’s, de GT Speed. Grote 21-inch wielen maken het plaatje helemaal af.

Hieronder hebben we de mooiste Bentley filmpjes van de Continental GT, 2e generatie verzameld;

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!