Bentley Bentayga V8 Design Series

Bentley Bentayga V8 Design Series

Bentley staat erom bekend dat je hun auto’s helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen. Dat is mooi natuurlijk, maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet. Bentley komt daarvoor met een oplossing; de Bentley Bentayga V8 is vanaf nu te kiezen als Design Series. In deze uitvoering heeft Bentley al een aantal keuzes voor jou gemaakt. 

Kenmerken van de Design Series

De auto’s zijn helemaal in één kleur gespoten, in vergelijking met de reguliere Bentayga V8 valt dit het meest op bij de beschermplaat onder de motor. Bovendien zijn alle glimmende accenten, zoals de uitlaatpijpen nu in zwart uitgevoerd, waardoor de auto wat sportievere looks heeft. De Bentley emblemen op de assen van de enorme lichtmetalen wielen in Paragon-design draaien niet mee als de auto rijdt. Het interieur is nu voorzien van tweekleurig leer in de kleuren Pillar Box Red, Orange, Mulliner White of Klein Blue. De panelen van koolstofvezel met contrasterende accenten zijn nieuw, evenals de stoelen. 

Buitenkant

Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar het design van de buitenkant van de Bentley Bentayga doet ons hart niet sneller kloppen, ook niet met de kenmerken van de Design Series. Is de auto hiermee voor ons afgeschreven? Zeker niet! De Bentayga V8 heeft namelijk twee zeer sterke koopargumenten; het interieur en de motor.

Interieur

Open een portier van de Bentley V8 en je hebt nauwelijks het idee in een auto te stappen. Het interieur is ongekend luxueus, een superieure combinatie van klassieke chique, 1e klas materialen en vakmanschap. Mooie, glimmende, details, met de hand genaaid leer op de stoelen en zelfs aan het plafond. Door de luchtvering is het heerlijk rijden in de Bentley Bentayga V8. Oneffenheden van de weg dringen niet door in de auto, ook niet bij hoge snelheden. 

Motor

In de Bentley Bentayga V8 Design Series ligt dezelfde motor als in de reguliere Bentayga V8. Het is een  550 pk sterke 4,0 liter twinturbo achtcilinder motor, geleverd door concernbroer Porsche. Dezelfde motor zit bijvoorbeeld in de Porsche Panamera Turbo modellen. Het is een supersnelle V8, de Bentayga gaat in 4,5 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt er een topsnelheid mee van 290 km/h. Okay, het zorgt wel voor een gemiddeld benzineverbruik van 1 liter op 7,5 kilometer, maar de snelheidsbeleving maakt een hoop goed.

Mocht je je afvragen waarom er I WO op de kentekenplaten staat? De WO staat voor Bentley’s grondlegger in 1919, Walter Owen.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!