Barstro Prins & Aap

Barstro Prins & Aap opent in Andaz Amsterdam Prinsengracht

Barstro Prins & Aap is geopend in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar en een Nederlandse bistro en is dé plek waar Amsterdammers en hotelgasten samenkomen voor de beste cocktails, lokale gerechtjes en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Amsterdamse gezelligheid

Van koffie tot cocktail en van krantje tot dj-booth, bij Prins & Aap kun je de hele dag terecht voor Amsterdamse gezelligheid. Deze nieuwe barstro verbindt polariteiten en doet denken aan een gezellig Amsterdams café, met details van Perzische tafelkleedjes en de songtekst van Aan de Amsterdamse grachten in de bar gegoten. Prins & Aap is een lokale ontmoetingsplek voor de buurt met verrassende cocktails en ambachtelijke gerechtjes op de kaart. Een plek waar design, lifestyle en levensgenieters samenkomen voor een ontspannende ochtend, inspirerende middag of bruisende avond.

Barstro Prins & Aap-3
Wildschieters

Cocktails uit de tap en lokale bites

De innovatieve cocktailkaart is met veel aandacht gecreëerd door de internationale topbartender Nikos Bakoulis en wordt tot leven gebracht door een gedreven barteam. Of ze nu uit de shaker komen, of uit de geavanceerde tap, er is genoeg keuze voor ieder moment van de dag. In het huidige cocktailmenu staat de natuur centraal, met aardse, kruidige of fruitige smaken. Combinaties als wodka, venkelwortel, gember, druif en tonic, of een 0.0 met Martini Floreale, peer, vanille, roze peper, lychee en mousserende wijn. De uitgebreide drankenkaart vormt het middelpunt van deze nieuwe buurtfavoriet, waar ook regelmatig jeneverproeverijen worden gehouden. De gerechten worden bereid met producten van Amsterdamse en Nederlandse leveranciers om het lokale karakter van de barstro te benadrukken en zijn een smaakvolle aanvulling op de cocktailkaart. Van all-day brunch tot lunch, diner en borrel, Prins & Aap serveert comfort food met pure smaken.

Barstro Prins & Aap-4
Enrique Meesters

AI-design en center piece van Marcel Wanders

Het interieur ademt Dutch design, met veel verwijzingen naar de Gouden Eeuw en de stad Amsterdam. Zo zijn er, naast de songtekst van het bekende Amsterdamse nummer op de bar, details in het behang terug te vinden van gebeurtenissen uit de 17e eeuw. de centrale tafel aan het raam is geïnspireerd op de schilder Vermeer en topdesigner Marcel Wanders liet zich weer inspireren door de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch voor zijn imposante drieluik en center piece. Leuk detail: door de barstro heen zijn verschillende portretten uit de Gouden Eeuw te zien, ontworpen door AI. 

Karin Krautgartner, interieurontwerper en eigenaar byKK: ‘Ongeveer twaalf jaar geleden werkte ik met Marcel Wanders aan het ontwerp van hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Ik was nauw betrokken bij het ontstaan, ontwerp en de uitvoering van het concept. Nu hebben we de plek opnieuw verbonden met de stad en de Prinsengracht, een soort microkosmos waar mensen samen werken, liefhebben en het leven vieren. Prins & Aap verbindt mensen en viert de diversiteit en creativiteit van Amsterdam.’

Barstro Prins & Aap-5
Enrique Meesters

Prinsen en apen

Het interieurconcept komt ook terug in de naam. Zo verwijst Prins onder andere naar de beelden van prinsen die door het hele hotel te vinden zijn en benadrukt Aap het ondeugende en speelse karakter van de barstro. Prins & Aap is namelijk niet vies van wat geëxperimenteer. Prins verwijst verder naar de locatie aan de Prinsengracht en Aap is de afkorting van Andaz Amsterdam Prinsengracht. Ook zijn in de Amsterdamse kunst veel verwijzingen naar apen terug te vinden. Vaak als een allegorie voor menselijk gedrag of dwaasheid. 

Alles bij elkaar vormt barstro Prins & Aap de perfecte setting om in een lokale omgeving te genieten van de beste cocktails, een stadse sfeer, leuke mensen en lokale gerechten. 

Prins & Aap is van zondag tot en met donderdag geopend van 11.00 tot 00.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 01.00 uur. Kijk voor meer informatie op prinsenaap.com.

Meer restaurants in Amsterdam waar wij over geschreven hebben, vind je hier.