Amstel1

Moderne bruine kroeg Amstel1 opent in hartje Amsterdam

Gisteren opende de huiskamer van de stad Amstel1 de deuren aan de Amstel in Amsterdam. In deze moderne bruine kroeg wordt gegeten, gedronken, gelachen en gespeeld. Wie Amstel1 binnenloopt, belandt in een gezellige bar-bistro waar de historie voelbaar is en iedereen welkom: ras-Amsterdammer en verdwaalde toerist, puber en opa, solo met een krantje of samen met een groep vrienden. Ze komen allemaal voor de authentieke sfeer, de bordspelletjes, het warme interieur, het grote zonnige terras, de gastvrije service en een ouderwets broodje bal. Met de sfeer van vroeger en de kwaliteit van nu. Hier klinken de bierglazen, gaan de borrelhappen rond en overheerst het geroezemoes. 

Moderne bruine kroeg

Amstel1 ligt aan de Amstel, in hartje centrum. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de nieuwste bruine kroeg van de stad. Met authentiek interieur – denk houten stoeltjes en bar, ouderwetse krantenstokken (mét eigen vriendenkrant), een stamtafel en bordspellen –, maar ook eigentijdse accenten. Het hout wordt afgewisseld met andere natuurlijke materialen als marmer en planten, waardoor Amstel1 moeiteloos meegaat met de tijd. Op de muur vintage reclameposters en op de kaart Amsterdamse leveranciers, zoals kaasspecialist Abraham Kef, Stadsbakkerij van As en Slagerij Louman die de verse gehaktballen maakt. Gasten kunnen kiezen uit verschillende soorten bal, geserveerd uit eigen jus met Amsterdams zuur, met broodje of zonder, of bij de dagstampot.

Amstel1-3

No-nonsense sfeer

Iedereen is welkom bij Amstel1. Van gasten die even rustig een krantje willen lezen met een bakkie koffie en gezinnen die een spelletje komen spelen, tot groepen vrienden die iets te vieren hebben of Ajax komen kijken. Zij kunnen zelfs een grote tafel reserveren met eigen tap. Het draait allemaal om vriendschap en gezelligheid bij het laagdrempelige Amstel1. En die gezelligheid past naadloos bij de uitgebreide menukaarten. Met een ruime selectie goede bieren en wijnen, goede koffie, en een lunch- en avondkaart met klassieke en herkenbare bistrogerechten. Denk aan rijkelijk belegde broodjes en gerechten die je zou verwachten in een zaak als Amstel1: van ceasar salad tot steak en van een gebakken visje tot verschillende borrelhappen. Ongecompliceerd en van hoge kwaliteit.

Groot, zonnig terras

Amstel1 is vernoemd naar het adres: Amstel, nummer 1. Een plek midden in het historische centrum van Amsterdam, uitkijkend op het water en de bekende grachtenpanden. Vandaag de dag komen vrienden hier samen om te proosten op het leven. Er worden verhalen verteld, gelachen, gehuild, gegeten en gedronken. Of het nu aan de sfeervolle bar is of op het ruime terras dat uitkijkt over de Amstel. Er is plek voor meer dan honderd gasten binnen, en evenveel zonaanbidders op het terras. Amstel1 is iedere dag geopend vanaf 10.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is iedereen tot 01:00 uur welkom, de rest van de week tot 23.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.amstel-1.nl.

Amstel1-2

Meer restaurants in Amsterdam waar wij over geschreven hebben, vind je hier.