Audiotours Zwolle

Audiotours Zwolle perfecte activiteit tijdens lockdown

De audiotours die tijdens Winter in Zwolle worden georganiseerd, zijn een perfecte coronaveilige activiteit voor de komende weken. Het is de enige theateractiviteit die de komende maand zowel overdag als na vijf uur bezocht kan worden; alleen of met het gezin. De audiotours zijn vanaf zaterdag 18 december te wandelen via je mobiele telefoon en ze staan tot zeker de derde week van januari online.

Verhalen voor kinderen en volwassenen

”Nu de coronamaatregelen zijn verlengd en ook de basisscholen een week eerder sluiten, zijn de audiotours een schot in de roos”, aldus Rinze Kaatman, marketingadviseur van Zwolle Marketing, en binnenstadsmanager Aukje Grouwstra. “De tours zorgen behalve voor veel plezier ook voor een verantwoorde spreiding van het publiek in de binnenstad.” Er zijn audiotours voor families met kinderen en audiotours met verhalen voor volwassenen. Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich in deze pandemie toegelegd op het creëren ervan. Er is voor kinderen van 4 tot 10 jaar een puzzelgriezelroute gemaakt naar het sprookje Het meisje zonder handen. Voor volwassenen en jongeren van 12+ is het griezelen geblazen met de Witte Wieven Spooktocht door de Zwolse theatermaker Lieke van der Vegt en de Midwinterspooktocht door theatermakers Jordy Roeten en Sheeyla Gerard.

Lichtbeeldenroute 

Nog eens twee audiotours werden speciaal gemaakt bij de lichtbeeldenroutes van het ZwolleFonds. De ondernemers bieden deze tours aan aan de binnenstad deze winter. Er is het ontroerende kindersprookje ‘De Dennenboom die groot wilde zijn’ en de heldensage ‘De Bloedende zwaan’. Gemarkeerd door de enorme lichtbeelden vormen deze twee audiotours een heerlijke invulling van een winterse vrije dag. De audiovertelling De bloedende zwaan wordt gecombineerd met pianospel van de Zwolse pianiste Elea Schoon en spoken word van de Zwolse stadsdichter Sarah Lucassen. De Dennenboom wordt begeleid door zang en gitaarspel van Juliette Luca en Rob Bults. De lichtbeelden zijn ook te bezoeken zonder audiotour.

Toegankelijk met rolstoel

Er zijn nog veel meer audiotours te doen in Zwolle, waaronder de historische tours Wie is Thomas, over Thomas a Kempis, de historische verhalenroutes Langs de oevers van de Aa en Vrijuit in Zwolle, die laatste speciaal voor mensen met een auditieve, visuele of fysieke beperking. Ook van de overige audiotours is een flink deel rolstoeltoegankelijk, in een poging zo inclusief mogelijk te programmeren. De toegankelijkheid staat bij elke audiotour vermeld.

Meer informatie

Audiotours: vanaf 18 december, kijk voor meer informatie op www.zwolleunlimited.nl/audiotours
Lichtbeeldenroute: 13 december tot 22 januari, kijk voor meer informatie op www.lichtbeeldenroute.nl