lentefair

Lentefair op 13 en 14 mei in De Tuinen Frederiksoord

Ooit begonnen als Groendag vol kwekerijen, vervolgens doorgegroeid naar een tweedaags groenevenement, om inmiddels al jaren bekend staan als de Lentefair: de fair van Dagblad van het Noorden in Frederiksoord is ruim tien jaar een vaste prik in mei. Na enkele uitstapjes in coronatijd is de Lentefair sinds vorig jaar terug in het Moederdagweekend. Dit jaar op 13 en 14 mei 2023. Met een groot assortiment gericht op de tuin keert de Lentefair deze editie terug naar haar roots.

Aandacht voor het buitenleven, mode, wonen en lifestyle

Tomatenplanten, verse bloemen, eenjarige planten vers van de kwekerij, eucalyptusbomen, vaste planten, maar ook tuinmeubilair, vuurtafels en sauna’s. Het buitenseizoen draait op volle toeren tijdens de Lentefair. Met zo’n 120 shop-adressen mikt de Lentefair op een breed publiek. Het evenement wordt door jong en oud bezocht en ontvangt jaarlijks zo’n 8.000 bezoekers. Los van de aandacht voor het buitenleven valt er ook op het gebied van mode, wonen, lifestyle en meer genoeg te shoppen.

Genieten, doen en beleven

In de boomgaard in bloei (de Tuinen staat bekend als boomgaard met de grootste collectie historische fruitrassen van Europa) is er van alles te doen. Singer-songwriter Luke Bridges zorgt voor livemuziek, dj Oscar draait beide dagen zijn plaatjes en voor de allerjongste bezoekers wacht een speurtocht met verrassing op het eind. In de ideeëntuin van Stichting de Tuinen wordt zichtbaar hoe je ondanks een hoge leeftijd of beperking toch nog actief kan zijn in de tuin.

Nieuw dit jaar is de Spelletjestuin waar je alleen, samen óf tegen elkaar spellen kunt spelen, zoals oud-Hollandse spelletjes in een geheel nieuw jasje. Eveneens nieuw is de komst van Atelier Vink, tijdens workshops van de dames van Vink maak je bijvoorbeeld een lamp, vaas of schaal van papierklei. Voor zowel de rondleidingen in de ideeëntuin als de workshops kan vooraf via dvhnlentefair.nl al worden ingeschreven.

Voor de lekkere en gezonde trek

Al wandelend door de boomgaard begint de maag vroeg of laat voorzichtig te knorren. De Lentefair komt met een passend antwoord hierop door middel van een divers menu met verse koffie’s, friet, tosti’s en flammkuchen. Maar ook vegan snacks of juist gerookte paling, nacho’s, churros en uiteraard zomers ijs zijn via de foodtrucks op het terrein te halen.

Algemene informatie en tickets Lentefair

Locatie: De Tuinen van Frederiksoord
Datum: 13 en 14 mei 2023
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur
Ticket: €8,50 (Kinderen tot 12 jaar gratis)