Audi TT RS Coupé

Audi TT RS Coupé 

Audi toonde kort geleden de Audi TT na een facelift en nu is het de beurt aan het topmodel in de TT serie; de Audi TT RS. Er verandert niet zo veel aan de auto; een nieuwe voorkant en een nieuwe achterspoiler. Waar we wel enthousiast over zijn is dat de bloedsnelle 2.5 TFSI turbomotor met 5 cilinders onder de motorkap blijft liggen. Met z’n 400 pk in 3,7 seconden naar de 100 km/h sprinten en dan door naar 250 km/h of 280 km/h als je Audi wat extra betaalt. Die 5 cilinders zorgen voor een unieke, rauwe, sound om aan te geven dat dit geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.

De nieuwste  Audi TT RS is vanaf eind deze maand te bestellen en in maart staat hij dan voor de deur.

De buitenkant

Audi heeft vooral gewerkt aan een sportievere uitstraling van de nieuwe Audi TT RS. En dat is ondanks de beperkte aanpassingen toch gelukt. Naast het nieuwe front en de opvallende achterkant zijn de luchtinlaten op de hoeken groter gemaakt, waardoor de auto wat breder lijkt. Voor een betere koeling van de motor zijn er extra radiateurs geplaatst achter de typerende RS-honingraatgrille. 

Aan de typische RS-achterkant zorgen de twee grote ovale uitlaatpijpen ervoor dat er geen misverstand kan zijn over de aanwezige power onder de motorkap.

De binnenkant 

Zoals in elke nieuwe Audi is het interieur gemaakt van topkwaliteit materialen en met precisie gemonteerd. De bediening is volledig gericht op de bestuurder, RS-logo’s zijn aangebracht op de stoelen, het stuurwiel, de instaplijsten en bedieningsknoppen. Op het 12,3 inch grote interieurdisplay kun je o.a. de bandenspanning, koppel en g-krachten zien. Het RS-sportstuur is voorzien van startknop, schakelpaddels en de bediening van Audi drive select. Hiermee kun je de quattro-vierwielaandrijving,  besturing, S tronic-automaat, motorkarakteristiek en uitlaatkleppen instellen. De rij-modi zijn Comfort, Auto, Dynamic en Individual. 

Onder de motorkap

Het pronkstuk van de Audi TT RS ligt tussen de voorwielen; al negen jaar op rij won Audi met deze vijfcilinder 2.5 TFSI motor de felbegeerde International Engine of the Year Award.  

Met de 400 pk sterke motor sprint de coupé in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De vijfcilinder turbomotor is gekoppeld aan de zeventraps S tronic automatische transmissie met dubbele koppeling en drijft permanent de vier wielen aan.

De prijzen voor de nieuwe TT RS Coupé maakt Audi binnenkort bekend. Ter indicatie: de huidige TT RS Coupé kost vanaf 87.900 euro.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!