audi a1 occasion

Occasions: de Audi A1 

Nu al een paar jaar gelden er voor de meeste merken lange levertijden voor nieuwe auto’s. En dat is vervelend als je snel wilt instappen in je nieuwe bolide. Een goed alternatief is het dan om een gebruikte auto te kopen. De voordelen liggen voor de hand: je kunt meteen rijden, de prijs is flink lager dan de nieuwprijs, afhankelijk van de leeftijd heb je wellicht nog fabrieksgarantie. Qua wetgeving is trouwens per 27 april 2022 de garantie op gebruikte auto’s sowieso verlengd van zes naar twaalf maanden. 

Waar ga je voor?

Ga je voor een gebruikte auto, dan sta je voor de keuze welke te kiezen. Stel je hoge eisen aan kwaliteit, rijplezier en design voor een handige stadsauto, dan kom je wat ons betreft al snel uit op een gebruikte Audi A1. De kleinste Audi kwam in 2010 op de markt als model onder de Audi A3. In 2015 onderging de auto een facelift en in 2018 kwam de 2e generatie op de markt. Vanaf dat moment is het model alleen nog als vijfdeurs  Sportback te bestellen. Bovendien keerden de TDI-diesels niet meer terug in het programma, alleen nog met benzinemotoren dus. 

De bekende Audi kwaliteit met een Audi A1

Met de Audi A1 heb je de bekende Audi kwaliteit voor een betaalbare prijs. De productiekosten voor een kleinere auto zijn voor een fabrikant niet veel lager dan voor een groter model. Kortom; ze verdienen er niet zo veel op. Dat is dan ook de reden dat Audi geen opvolger gaat ontwikkelen voor dit model en dat het merk zich gaat concentreren op grotere modellen. Dus koop je er nu één met een bouwjaar vanaf 2018, dan rijd je nooit in een “oud model A1….” En dat is natuurlijk wel een lekker idee. 

De afschrijving is laag en de motor zuinig

Voordeel van een Audi is ook dat de afschrijving op een gebruikte auto laag is. Kocht je twee jaar geleden een gebruikte Audi A1, dan is het geen uitzondering dat je er bij verkoop nu dezelfde prijs voor kunt krijgen. 

Dit model Audi is altijd uitgevoerd met stille, zuinige motoren, de 2e generatie met alleen TFSI benzinemotoren. Doordat de auto helemaal naar eigen wens aangekleed kan worden, zul je bij het zoeken naar een occasion zeker de auto tegenkomen die jou het meest aanspreekt. Ondanks z’n compacte afmetingen ligt de auto stevig op de weg en biedt hij veel comfort, ook bij het afleggen van grote afstanden. 

Ga je voor een bijzondere uitvoering, kies dan een Audi A1 allstreet Advanced edition, met onder andere 35 mm verhoogd onderstel, wielkastverbreders en aluminium look bodemprotectie strips.