SANTAL DĀN SHĀ

Armani Privé introduceert SANTAL DĀN SHĀ parfum

Armani Privé introduceert hun SANTAL DĀN SHĀ parfum, de nieuwste toevoeging aan de Les Eaux collectie. Deze sensuele maar sprankelende geur roept de zinnenprikkelende sereniteit op van Chinese keizerlijke paleizen en hun contemplatieve tuinen. 

Vier collecties haute couture parfums

Sinds 2004 vertaalt Giorgio Armani de essentie van zijn haute couture creaties naar unieke geuren met kostbare, verfijnde ingrediënten. Stuk voor stuk parfums die een compromisloze perfectie overbrengen. De gehele collectie van deze haute couture parfums is onderverdeeld in vier collecties. Les Eaux, La Collection, Les Terres Précieux en Les Mille et Une Nuits.

Dromerige ambiance van Chinese paleizen

Het parfum SANTAL DĀN SHĀ vangt de dromerige ambiance van Chinese paleizen en hun vorstelijke tuinen. De geur doet denken aan een verfrissende, zachte zomerbries tijdens de schemering van de dag, geïnspireerd door zowel de aromatische bomen als de vegetatie van deze tuinen en de kalmerende frisheid van de aanwezige vijvers.

Deze sfeer van rust ontstaat door geurnoten van sandelhout. Sandelhout was ook de inspiratiebron voor de betoverende naam SANTAL DĀN SHĀ, aangezien de intense, kaneelkleurige kleur in China bekend staat als dan shaā. De omhullende en majestueuze geur van het parfum is te danken aan de bladverliezende sandelhoutboom, die meer dan 80 jaar rijpt. Het  verheffende effect van het sandelhout aroma geeft het gevoel alsof je als het ware in de natuur wordt ondergedompeld, vergelijkbaar met de buitenaardse sfeer die er in de tuinen van deze paleizen hangt, inclusief een zweempje overvloed van het aanwezige, weelderige landschap. De intense, roodbruine kleur van het sandelhout weerspiegelt ook weer de magnifieke façades van keizerlijke paleizen.

De flacon

SANTAL DĀN SHĀ wordt gepresenteerd in de iconische en kenmerkende vierkante flacon van de Armani/Privé Les Eaux collectie: tijdloos elegant en bekroond met een glanzende, zwart gelakte dop. De intense okerkleurige tint van de geur, die door de transparante glazen flacon zichtbaar is, verwijst naar de kleur van sandelhout. De verleidelijke, doorschijnende tint van de geur symboliseert ook het gelakte, kaneelkleurige hout dat in de architectuur van Chinese paleizen terug te vinden is. De naam van de geur is in stijlvolle, zwarte letters op de glanzende gouden plaat van de flacon afgebeeld.

Prijs en verkrijgbaarheid

ARMANI PRIVÉ LES EAUX – SANTAL DĀN SHĀ 100ml heeft een adviesprijs van €160. Het parfum is vanaf februari 2023 exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf.