Amsterdam Wine Festival 2022

Amsterdam Wine Festival 2022 van 21 t/m 24 april

Yes, het is eindelijk weer zover: Amsterdam Wine Festival 2022 gaat vandaag van start! Na vijf afgelaste edities, schenkt het festival het glas nog een stukje voller. Niet drie, maar vier dagen vieren zij namelijk de terugkeer van het grootste wijnfestival van Nederland. Van donderdag t/m zondag geniet je van 300 open wijnen uit twaalf wijnlanden met overgevlogen wijnboeren.

Diversiteit in landen en druivenrassen

Met de iconische Gashouder, het Transformatorhuis, het Leidinghuis en het Klönneplein bestrijkt het Amsterdam Wine Festival 2022 dit jaar meer dan 5000m2 op het Westergasterrein. Er worden meer dan dan 300 verschillende wijnen geschonken, vanaf €3,- per glas. Van Argentinië, Chili, Zuid-Afrika tot Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië en Peru. Elk land heeft een eigen karakteristieke area met een uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas of fles kunt bestellen.

Workshops en wijnproeverijen

Wellicht heb je de laatste tijd op onze socials uitgebreid voorbij zien komen dat onze Daniëlle deelgenomen heeft aan de Pitch Wine Academy om zich verder te verdiepen in de wondere wereld van alles wat met wijn te maken heeft. Ben jij inmiddels ook steeds nieuwsgieriger geworden naar de verschillen tussen bepaalde soorten wijn? Wil jij meer weten over het proeven van diverse wijnen of ben je benieuwd naar de wijnen uit een specifiek land? Tijdens het festival zijn er talloze workshops en proeverijen waar je vrijuit kennis op kunt doen.

Tickets en openingstijden

Openingstijden Amsterdam Wine Festival 2022:

  • Donderdag 21 april | 15:00 – 01:00 uur
  • Vrijdag 22 april | 15:00 – 01:00 uur
  • Zaterdag 23 april | 13:00 – 01:00 uur
  • Zondag 24 april | 13:00 – 22:00 uur

Cash geld en munten worden deze editie niet meer gebruikt als betaalmiddel. Dit betekent dat je al je wijntjes gewoon gemakkelijk en direct met je pinpas of creditcard af kunt rekenen bij alle (wijn)barren.

Er is een beperkt aantal regular tickets beschikbaar voor €10,- per stuk. Daarnaast kun je Late Harvest tickets voor aanschaffen voor €15,- per stuk. Alle tickets zijn inclusief een gratis AWF glas dat je mee naar hui mag nemen.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Amsterdam Wine Festival 2022.

Beeld: Jesje Veling Photography