5x tips voor een bohemian interieur

Een bohemian interieurstijl zorgt voor een kleurrijke, spannende en avontuurlijke inrichting van jouw interieur. Door het combineren van kleuren en patronen zijn de mogelijkheden voor een bohemian interieur eindeloos. In dit artikel geven we je 5 tips om deze interieurstijl terug te laten komen in je eigen interieur.

1. Ga voor een kleurexplosie

bohemian interieur

Kleur is een van de belangrijkste aspecten van de bohemian interieurstijl. Laat vooral vrolijke warme kleuren terugkomen. Je kunt zelf bepalen hoe kleurrijk je jouw ruimtes wilt maken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur bank of pak het kleiner aan door subtiele kleurrijke accessoires toe te voegen. Wees niet bang om te mix en matchen, dit maakt je interieur alleen maar spannender! Ga voor een gaaf vloerkleed met een vrolijk en kleurrijk patroon of misschien heb je wel liever een gekleurde muur met mooi schilderij eraan.

2. Laat stoffen terugkomen

bohemian interieur

Naast kleur spelen stoffen ook een grote rol in een bohemian interieur. Je kunt dit zelf verwerken door gordijnen, vloerkleden, kussens of wandkleden toe te voegen aan je ruimte. De look en feel van deze stoffen zorgen voor een gezellige sfeer in je huis. Hierdoor creëer je al snel die befaamde bohemian look. Naast stoffen mogen materialen als rotan, riet of bamboe ook niet ontbreken.

3. Combineer bijzondere patronen en dessins

In combinatie met de stoffen uit stap 2 kun je veel verschillende patronen en dessins verwerken in je interieur. Bohemian is een stijl van uitersten, dus je kunt prima meerdere stijlen tegelijkertijd gebruiken. Combineer bijvoorbeeld een mooie Delfts blauwe vaas met een Marokkaans wandkleed. Alles mag, dus kies wat jij mooi vindt en combineer!

4. Go natural

bohemian interieur

Om het natuurlijke karakter van je interieur te versterken kun je een aantal planten toevoegen in je ruimte. Cactussen, hangplanten en vetplanten passen het beste in een bohemian interieur. Ook planten die aan het plafond hangen kunnen een mooie toevoeging zijn voor deze interieurstijl. Naast planten kun je ook houttinten toevoegen om dit natuurlijke effect te vergroten. Ga bijvoorbeeld voor houten shutters of houten jaloezieën op maat als raamdecoratie oplossing in je interieur.

5. Persoonlijke touch

bohemian interieur

Deze laatste tip is misschien wel dé belangrijkste stap om je bohemian interieur echt af te maken. Het toevoegen van een persoonlijk object is eigenlijk in ieder interieur een goede idee. Dit kan bijvoorbeeld een souvenir zijn of een aandenken aan een mooie herinnering. Waar je ook voor kiest, het zal je interieur direct een stukje gezelliger maken.

Hoe ga jij de bohemian stijl toepassen in je interieur?

 

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Veneta.com.
Images: Veneta.com
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!