decortips

5 simpele decoratietips voor extra sfeer in huis

Vind jij dat jouw woonkamer wel wat extra sfeer kan gebruiken, maar heb je geen tijd en zin om er een hele verbouwing aan te wijden? Geen enkel probleem, sfeer creëren in huis kan een stuk gemakkelijker. Wij geven je in dit artikel 5 simpele decoratietips die op een betaalbare wijze, in een handomdraai, extra sfeer in je huis creëren.

Kaarsen

Kaarsen zijn op een hele simpele manier een instant sfeermaker. En het mooie is: je hebt kaarsen werkelijk in alle vormen, maten en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de klassieke slanke lange kaars in een kleur die past bij je interieur. Je kunt ook gaan voor de grote rustieke kaars met meerdere lonten, dit staat heel stijlvol op iedere salontafel. Een trend die je op dit moment ziet is de spiraalvormige kaars, het getwiste kaarsvet geeft net even een grappige extra touch aan de kaars. Hartstikke leuk voor op de dinertafel. Kortom: meer dan genoeg keus, heel veel plezier met kaarsen kopen!

Decoratiekussens en woondekens

In een handomdraai het uiterlijk van je bank een upgrade geven? Ga eens op zoek naar leuke decoratiekussens. Zo kun je op een simpele en betaalbare manier je bank ieder seizoen van een nieuw uiterlijk voorzien. Je kunt dit natuurlijk ook doen met een mooie decoratieve woondeken. Dit laatste is ook nog eens functioneel, heerlijk om onder te kruipen tijdens een avondje Netflix. 

Bloemen en planten

Tja, een open deur: een mooie bos bloemen. Dit staat niet alleen prachtig is je huis, vaak verspreidt het ook nog eens een heerlijke geur. Je kunt er eindeloos mee variëren en combineren. Ben jij op zoek naar bloemen die een stuk langer meegaan? Dan zijn droogbloemen voor jou wellicht een oplossing. Daarnaast maken ze tegenwoordig de meest prachtige zijde kunstbloemen. Dit is een prijzige optie, maar je doet er dan ook veel en veel langer mee. Toch liever iets levends in huis? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar een stijlvolle plant met bloemen, een hortensia bijvoorbeeld. Dit is een plant met prachtige grote gebundelde bloemenkoppen, die je huis direct een fleurige make-over geven. 

Gekleurde lampen

Je kunt er tegenwoordig haast niet meer omheen wanneer je online kijkt naar verlichting. Gekleurde lampen die je door middel van een app op je telefoon kunt bedienen. Ontzettend leuk, handig en sfeervol. Ingewikkeld is het niet, want met de meeste systemen kun je de gekleurde lampjes gewoon los aanschaffen en in je eigen tafellampen draaien. De app waarmee je de lampen vervolgens van kleur laat veranderen is eigenlijk altijd gratis te downloaden.  

Geurstokjes

Het wordt vaak vergeten, maar geur is een van de krachtigste triggers voor de zintuigen van een mens. Je kunt door middel van geurbeleving iemand in een bepaalde mindset en sfeer brengen. Om extra sfeer te creëren in je woonkamer door middel van geurbeleving kun je dan ook denken aan geurstokjes. Die heb je werkelijk in alle prijscategorieën en designs ,die aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. Ga eens langs bij een specialist op dit gebied, want het is ontzettend bijzonder om te ervaren wat specifieke geuren kunnen doen voor je mood. We kunnen daar heel veel over vertellen, maar dit kun je het beste zelf ervaren.