elevator pitch

Zo maak je de perfecte elevator pitch

Nu een groot deel van ons qua werk een stuk minder kan doen buiten de deur, hebben we genoeg tijd over om ons eens te richten op een aantal andere belangrijke dingen als zelfstandig ondernemer. Deze zaken worden vaak vooruit geschoven door de drukte van de dagdagelijkse drukte van onze agenda’s, maar zijn zeker niet onbelangrijker. Sterker nog: dit is misschien nog wel het meest belangrijk om goed op orde te hebben na deze onzekere periode. Tijd om te werken aan een persoonlijke elevator pitch! Zorg dat jij in zo’n 30 seconden een pakkend verhaal over jezelf kunt vertellen. Neem in je pitch ook altijd een paar dingen over je toekomstige werkgever mee. Hierbij een handvat in de vorm van vijf stappen om je elevator pitch compleet te maken volgens de University of Georgia.

Stap 1: Introduceer jezelf

Begin de elevator pitch met een aantal korte positieve feiten over jezelf.

Stap 2: Vertel wat jou uniek maakt

Welke werkzaamheden voerde je uit, die uitstekend aansluiten bij je gedroomde werkgever en waarom ben jij hier geknipt voor?

Stap 3: Wat is je doel?

Wat wil je bereiken in je carrière loopbaan? Welke functie wil je graag bekleden? Welke vaardigheden wil je nog leren en welke kennis wil je opdoen?

Stap 4: Wat weet je over je misschien wel nieuwe werkgever?

Vertel kort en krachtig wat jij weet van de werkgever waar je mee spreekt.

Stap 5: rond de elevator pitch goed af

Zorg dat je een goede eerste indruk maakt, maar denk ook aan een krachtig laatste beeld: overhandig je CV en vraag om een visitekaartje.

elevator pitch

Meer carrière-artikelen lezen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS carrièrerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!