het maanlichtconcert

Weekendtip: het Maanlichtconcert in Rotterdam op 13 augustus

Rotterdam is binnenkort weer the place to be voor een weekend vol passie, romantiek en joie de vivre. Want op aanstaande zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Weekend van de Romantische muziek, het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam, weer plaats in het Park bij de Euromast. Het festival opent op zaterdagavond met het Maanlichtconcert waarbij gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland hun bijzondere en meeslepende kunsten komen vertonen.

Het Maanlichtconcert op 13 augustus

Tijdens het Maanlichtconcert kun je genieten van de crème de la crème uit het romantische muziekgenre. Geniet van meesterpianist Thomas Beijer die het klavier met zijn spel tot leven laat komen, de swingende improvisaties van violist Julia Philippens (FUSE), jazzy tunes van Benjamin Herman (New Cool Collective) en de mooiste aria’s en duetten van bariton Raoul Steffani en mezzosopraan Karin Strobos. De Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest) zorgt voor een vrolijke noot en zo nu en dan bundelen de hoofdartiesten hun talenten met het kamerorkest onder leiding van violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling. Niet zo’n kenner van het romantische genre? Geen probleem! Presentator Floris Kortie, bekend van Podium Witteman, zal de artiesten een voor een introduceren en de ontstaansgeschiedenis van de opgevoerde stukken met het publiek bespreken.

Dag van de Romantische Muziek op 14 augustus

Dag van de Romantische Muziek, gratis toegankelijk op zondag, heeft een meer ongedwongen karakter waarbij je naar eigen invulling kan genieten van een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande klassieke muziek op verschillende podia.

Op het programma staat een gevarieerd aanbod aan optredens, waardoor het mogelijk is kennis te maken met verschillende instrumenten, bezettingen, ensembles en klassieke stijlen die variëren van barok tot wereldmuziek. Zo kan op het Beethovenpodium o.a. genoten worden van de internationaal beroemde pianovirtuoos Alexander Ullman, de grootmeesters van het stemmentheater Frommermann en van de indrukwekkende vocale acrobatiek van sopranist Maayan Licht. Zangeres Sterre Konijn brengt bezoekers vanaf het Verdipodium in vervoering, terwijl muzikanten op het Satiepodium de klanken van harp, cello en het magische geluid van de celesta over het publiek strooien.

Meer zin om te dansen? Bezoek dan de Muziekkiosk, waar DJ Brendan Jan Walsh klassieke muziek laat swingen als nooit tevoren. Of pak een van de koptelefoons bij de Silent Disco.

De Food Area

Genieten van mooie muziek gaat natuurlijk nog beter met een lekker drankje en hapje. Hiervoor kun je terecht in de veelzijdige Food Area. Maak hier je borrel compleet met vegan bitterballen en croquetten van Cas & Kas. Of ga voor Mexicaanse nacho’s van Esa’s met toppings in alle varianten. En ook Pomms’ is aanwezig voor de lekkerste frites van Hollandse bodem.

Toch meer zin een internationale hap? Dan is Manic Organic de foodtruck die je zoekt. Hun menukaart is namelijk geïnspireerd op food- en lifestyle trends uit alle windstreken. High tea liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de roze foodtruck van Roosje Doorn. De Food Area is op gepaste afstand van de podia geplaatst om geluidsoverlast te voorkomen. Andersom wordt er wel voor gezorgd dat de muziek te horen is in de Food Area.

Tickets en openingstijden

  • Het Maanlichtconcert is op 13 augustus van 17:30 uur tot 23:00 uur en een ticket kost €25,00. De inloop is vanaf 17:30 uur, het voorprogramma van het Batavierhuis start om 18.00 uur. Na een kleine pauze van een half uur start om 20:30 uur het hoofdprogramma 
  • Dag van de Romantische Muziek is op 14 augustus van 13:00 uur tot 21:00 uur, de entree is gratis.

Kijk voor het kopen van tickets en meer informatie over het Weekend van de Romantische muziek op www.weekendvanderomantischemuziek.nl.