tulpen stylen

Voorjaarstrend: trendy tulpen stylen

Geen andere bloem wordt zo sterk geassocieerd met de lente als de tulp. Al sinds de zestiende eeuw wordt deze bloem, oorspronkelijk afkomstig uit Turkije, in ons land gekweekt. Wat extra opvallend is, is dat de tulp trendy blijft en wordt geassocieerd met vrolijkheid. Hoe de woonmode ook verandert, de tulp is altijd ‘in’. Sterker nog, in de nieuwste voorjaarstrends krijgen tulpen zelfs de hoofdrol. Geen idee waar te beginnen? Trendy tulpen stylen doe je zo!

Tulpen stylen op een natuurlijke manier

Een van de actuele woontrends (Ode to Nature) laat een natuurlijke vorm van tulpen stylen zien. Daarin past geen strakgebonden boeket, maar juist grillig qua vorm en nonchalant geschikt. Bijvoorbeeld met parkiettulpen of soorten met gefranjerd bloemblad. Combineer ze met een paar takjes uit de tuin en zet de bloemen in een robuuste vaas gemaakt van natuurlijk materiaal. Het wilde karakter van het boeket wordt extra versterkt doordat tulpen doorgroeien in de vaas en hun eigen ‘weg’ gaan. Het natuurlijke tulpenboeket oogt daarom nooit statisch.

Spelen met vorm

In een andere interieurtrend (Layered Spaces) speelt vorm een belangrijke rol. Daarbij wordt gekozen voor opvallende vazen die uit verschillende elementen lijken opgebouwd. Bijvoorbeeld kokervormig aan de onderkant, bolvormig in het midden en trechtervormig aan de bovenkant. De vazen hebben een gladde structuur en zijn van keramiek of glas. Door verschillende tulpensoorten en kleuren met elkaar te mixen ontstaat vanzelf een vrolijke sfeer. Bovendien krijgt het spel met vorm een extra dimensie: tulpen groeien nog een beetje door in de vaas zodat het voorjaarsboeket dagelijks van vorm verandert.

Tulpentips

  • Tulpen houden van een beetje ruimte in de vaas. Hoewel het verleidelijk is, kun je een vaas beter niet volproppen. Kies dan liever voor een extra vaas. 
  • Vermijd rijpend fruit in de buurt van tulpen. Net als bij alle andere bloemen zal het ethyleengas van fruit de tulp sneller laten uitbloeien.
  • Koop ze bij de kweker zelf, zoals bijvoorbeeld bij de grootste en kleurrijkste tulpenwinkel van Nederland. Ze worden in de eigen kwekerij geplukt en rechtstreeks toegezonden. Verser kan niet!

Kijk voor meer informatie en tips op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime) voor tulpennieuws en inspirerende ideeën.

tulpen stylen-2
tulpen stylen-3
tulpen stylen-4
tulpen stylen-5
tulpen stylen-6
tulpen stylen-7
tulpen stylen-8