bollen-op-pot

Dag winter, hallo bollen-op-pot!

Lente, we kijken er allemaal naar uit. Met bollen-op-pot haal je alvast het voorjaar in huis, zelfs als het buiten nog koud en grijs is. Bollen-op-pot, ook wel bekend als voorjaarsbollen of bloeiende bollen, zijn bloembollen die al zijn opgekweekt en in een kwekerspot worden verkocht. Zo geniet je direct van de vrolijke bloemen.

Soorten

Bollen-op-pot zijn verkrijgbaar in blauwe druifjes (Muscari), hyacinten (Hyacinthus), narcissen (Narcissus), krokussen (Crocus) en tulpen (Tulipa). De verschillende kleuren en soorten vormen een levendige en kleurrijke aanvulling op je huis. Ze brengen allemaal een gevoel van vrolijkheid met zich mee, wat zo kenmerkend is voor het voorjaar.

Voor binnen en buiten

Het leuke aan bollen-op-pot is dat ze gemakkelijk in onderhoud zijn en ze vrij snel zullen gaan bloeien. Ze hebben alleen wat water en een beetje zonlicht nodig om te bloeien. Zet ze op een vensterbank, een tafel of een andere plek in huis waar ze voldoende licht krijgen. Ben je in het najaar vergeten bloembollen te planten? Plant dan de bollen-op-pot in de tuin of zet ze in een mooie pot of schaal op het terras. Zo zorg je ervoor dat de nog grauwe tuin alvast wat kleur krijgt.

Voorjaarsgevoel

Aan het einde van de winter creëren de bloeiende bolgewassen een echt voorjaarsgevoel. Ze zorgen voor extra vrolijkheid en laten je genieten van de prachtige kleuren en geuren van de natuur, zelfs als we nog even moeten wachten op het warmere weer buiten. Dus, haal vrolijke bollen-op-pot in huis en in de tuin en geniet alvast van de vrolijkheid en de komst van de lente!

bollen-op-pot-2
bollen-op-pot-3
bollen-op-pot-4
bollen-op-pot-5
bollen-op-pot-6
bollen-op-pot-7

Meer inspiratie voor de styling van bollen-op-pot vind je hier.