Volkswagen Atlas Cross Sport

Volkswagen Atlas Cross Sport

Onder de naam Atlas Cross Sport presenteert Volkswagen een SUV-Coupé uitvoering van zijn mid-size SUV Atlas. In Europa kennen we de Atlas niet, in andere werelddelen rijdt het model onder de naam Teramont rond. Het lijkt erop dat ook de Atlas Cross Sport aan onze neus voorbij gaat, en dat is jammer want hij zou perfect passen in het grote gat in het modellengamma tussen de Volkswagen Tiguan en de Touareg. Hij zou ook een betaalbaar alternatief kunnen zijn voor een BMW X6 of Mercedes GLE Coupé.

De Atlas Cross Sport is iets korter dan de Atlas, maar het blijft een voor Europese begrippen erg ruime SUV met de keuze uit een 3,6-liter V6 motor of een 2,0-liter viercilinder. De auto heeft als eerste model het nieuwe Volkswagen R-logo gekregen, dat op korte termijn op alle nieuwe R-modellen van Volkswagen wordt geplakt.

Begin volgend jaar rolt de Atlas Cross Sport uit de fabriek in Chattanooga, Tennessee. 

Het uiterlijk

De Atlas Cross Sport heeft de looks van een bodybuilder en ziet er vooral stoer, massief uit en door de aflopende daklijn in combinatie met de hooggeplaatste achterlichten heeft de auto een sportief, opvallend, uiterlijk. Door de oogharen zien we ook wel wat T-Roc-invloeden. Grote 21- inch wielen vullen de flink uitgeklopte wielkasten, de auto is bijna 5 meter lang en meet 1,73 meter in de hoogte. 

Van binnen

Van binnen een strak uitgevoerd design. Een zelf te figureren 12,3 inch display voor het instrumentarium en een 10,1 inch groot infotainmentscherm zijn de grootste blikvangers. De eerste indruk is dat er mooie materialen zijn gebruikt en dat de afwerking perfect in orde is. De Cross Sport heeft een 480 watt premium Fender stereo systeem aan boord. Volkswagen rust de auto uit met een paar nieuwe toepassingen. Zoals Traffic Jam Assist en Dynamic Road Sign Display, die samenwerken met de adaptieve cruise control. Bij snelheden onder de 50 km/h kan de auto zelfstandig rijden. Het Dynamic Road Sign Display is een verkeersborden detectiesysteem. 

Motoren

Je hebt dus de keuze uit een 3.6 -liter FSI V6 met 276 pk én een 2.0-liter 235 pk sterke viercilinder. Bij de lichtste motor worden standaard de voorwielen aangedreven, 4Motion-vierwielaandrijving is hier een optie.

Prijs?

De prijzen voor de Atlas Cross Sport heeft Volkswagen nog niet bekend gemaakt, maar in Amerika wordt rekening gehouden met een prijsrange van 32.000 dollar voor de simpelste uitvoering tot 50.000 dollar voor de meest uitgebreide SEL Premium R-Line.

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!