NEO KVL hotel

Viersterren NEO KVL hotel opent deuren in Brabantse Oisterwijk

Het sfeervolle dorp Oisterwijk in Brabant is een viersterrenhotel rijker: het NEO KVL hotel. Het designhotel heeft 68 modern ingerichte kamers, een restaurant, een spa, diverse vergaderruimten en 2 hotelbars waaronder de Sky rooftopbar en een indrukwekkend atrium. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van Oisterwijk en op 500 meter van het station van Oisterwijk. Daarnaast heeft het hotel de beschikking over een eigen parkeerplaats. 

Historie van de leerfabriek

Het industriële pand waarin NEO KVL hotel gevestigd is ademt historie uit. In de jaren twintig van de vorige eeuw was de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) leerfabriek (opgericht in 1916), de grootste in heel Europa. Het hele KLV terrein is inmiddels herontwikkeld tot een bedrijventerrein met kantoren, horeca en nieuwbouwwoningen. Het NEO KVL hotel is gevestigd in wat ooit het meest markante gebouw op het terrein was (het voormalige U-gebouw), dat een glazen overkapping kreeg waardoor een monumentaal atrium gerealiseerd is.

Vier verschillende kamertypen

‘Wij richten ons niet alleen op de zakelijk markt, uiteraard verwelkomen wij met open armen toeristen uit binnen- en buitenland die Oisterwijk – één van de mooiste dorpen in Nederland – en omgeving willen bezoeken’, aldus manager Serkan Aslan. Gasten kunnen kiezen uit vier kamertypen: Comfort, Comfort Deluxe, Premium Suite en Grand Suite.

Fiets- en wandelparadijs

Het hotel vormt ook een prima uitvalsbasis voor de talrijke fiets- en wandelmogelijkheden die het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de bossen en meer dan 80 vennen in de omgeving van Oisterwijk bieden. De steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch liggen op korte rijafstand.

Groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden

Naast recreatie biedt Oisterwijk en omgeving een groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden, waaronder vele galerieën, het Natuurtheater, de Kerkhovense Molen en kasteel Nemerlaer. ‘Wij dragen cultuur ook een warm hart toe en hebben de ambitie om ons atrium in te zetten als toonzaal voor kunsttentoonstellingen en andere artistieke uitvoeringen’, stelt Aslan.

Meer informatie over het NEO KVL hotel vind je op de website van het hotel.

NEO KVL hotel-2
NEO KVL hotel-3
NEO KVL hotel-4

Op zoek naar een ander hotel in Nederland? Neem hier dan eens een kijkje.