Vegan breakfast ideeën!

Dayna Smith heeft een grote passie voor gezond eten. Ze heeft zelf een blog met vier vrienden, waar ze over gezonde voeding, sporten en beauty schrijft. Tevens werkt ze bij een sportschool, dus ze is altijd in beweging en op de hoogte van de nieuwste fitness trends en superfoods. Wij vinden het ontzettend leuk dat zij iedere twee weken een Food artikel voor Lifestyle NWS schrijft!

Aan veganisten stel ik vaak een en dezelfde vraag: “Hoe kom jij aan je proteïne?” uit pure nieuwsgierigheid en omdat ik zelf proteïne uit vlees, vis, gevogelte en zuivelproducten haal. Maar het is een waar misverstand dat je als vegetariër of veganist niet aan de dagelijkse 10% proteïne komt. Genoeg groenten en fruit bevatten proteïne en geven je energie gedurende de dag. Neem bonen, linzen, noten en allerlei gezonde stukken fruit die je op elk tijdstip zonder schuldgevoel kunt eten. Juist omdat het ontbijt gezien wordt als een van de belangrijkste maaltijden van de dag, is het raadzaam deze te nuttigen met zo veel mogelijk gezonde en energie waardevolle ingrediënten. Hieronder mijn top 5 gezonde en smaakvolle ontbijtjes vol proteïne op een rij.

Brownie pannenkoek

Chocolade en pannenkoeken gaan perfect samen! Laat dit nu ook een gezonde combinatie zijn om je ochtend mee te kickstarten. Deze pannenkoeken bevatten alleen gezonde vegan ingrediënten, dus je kunt er gerust eentje extra nemen!

Chocolate chip havermout muffins

Eigenlijk vind ik alles met havermout lekker, van havermoutkoekjes tot havermoutpap inclusief alle gezonde superfoods die je er aan toe kunt voegen. Daarom is deze chocolate chip muffin een fijne variant en zeker een winnaar als goede proteïneboost in de ochtend. Handig ook om onderweg te eten!

Bananenbrood

Voor wie van een zoetig ontbijt houdt is dit het perfecte recept. Sommigen onder ons krijgen brood niet zo makkelijk weg om 07.00 in de ochtend, maar brood hoeft absoluut niet saai en droog te zijn! Bananenbrood hoort bij de smaakvolle soorten brood die ook vol eiwitten zitten. Daarbij komt ook dat het een zoet voedzaam ontbijt is.

Blueberry pancakes

Als vrouwen het woord ‘proteineshake’ horen dan willen ze daar meestal zover mogelijk vandaan blijven. Echter, is er niets mis met een proteineshake en veelzijdig dat het is, kunt je het ook aan veel gerechten toevoegen. Niet alleen in de standaard smoothies en shakes maar ook voor in je pannenkoekenmix. De bosbessen kunnen ook vervangen worden door jouw favoriete fruit. Laat in de comments weten wat voor ingrediënten jij zou toevoegen aan de blueberry pancake.

Frittata

And last but not least..  De frittata. Om ontelbare redenen is de frittata het ultieme ontbijtgerecht. Je kunt er echt alles aan toevoegen en geheel naar je eigen wensen maken. Kijk wat voor kliekjes je in je koelkast hebt staan waarbij je niet zo 1-2-3 weet wat voor Jamie Oliver-waardig gerecht je ervan kunt maken. Groenten zijn voor mij altijd de basis van een overheerlijke frittata; zongedroogde tomaten, shitaake, spinazie, feta kaas (weglaten als je veganist bent) en tomaatjes, maken mijn ochtend helemaal goed! Voor alle recepten check lifehack.org

Volg jij Lifestyle NWS al op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste lifestyle nieuws?