TYPHOON’S NWS-FLASH APRIL 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Ferilli’s at The College

Vandaag officieel geopend: Ferilli’s at The College. Waar je in steden als Rome en Valencia door crèmekleurige straten kuiert om in een achterafsteegje de beste ristorantes te vinden, daar dwaal je voortaan door de drukste straten van Amsterdam richting The College Hotel. Op de begane grond brengt Ferilli’s de traditionele Italiaanse keuken. Het zijn de lievelingen als Risotto ai Funghi, Melanzana en Pasta al Ragù di Bologna die de kaart vullen. Met de daarbij horende kwaliteit van ingrediënten en uiteraard wat Italiaans culinair purisme. Hoe kon ‘t anders met Michelin-chef Donatella Zampoli als brein achter het menu.

Rosalia’s Menagerie

Als een excentrieke kinderjuf is cocktailbar Rosalia’s Menagerie met de oostenwind Amsterdam binnen gewaaid. Op Kloveniersburgwal 20 duik je als Mary Poppins even een andere wereld in. De cocktailbar die haar inboedel uit een bodemloze tas opgedoken lijkt te hebben, lonkt met de Nederlands geschiedenis. Tropische dieren die ooit met Hollandse wereldreizigers naar huis werden gebracht bevolken het decor van Rosalia’s Menagerie. Een menagerie is ook niet geheel toevallig een historische verzamelplaats van exotische schepsels. Creatieve en soms tikje curieuze cocktails – Rosalia’s weet zelfs erwtjes door bestseller ‘Ms Peacock’ te mixen – bestel je met of zonder bite. En zo wordt Rosalia’s een plek waar je voor heel lang niet weg wilt of hoeft te gaan.

FISK

Visbar FISK brengt vanaf half mei de perfecte chaos van markten in Tel Aviv en Barcelona op slechts enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuyp. FISK heeft ontoombaar veel energie. De internationale staff serveert brood met verse dips nog voor de wijn ingeschonken is, de geur van kruiden waait vanuit de open keuken de bar binnen en als de avond valt, gaat de muziek langzaam harder. De chefs gaan tot ver na middernacht door om ook die tikje beschonken honger te verhelpen. Tussen de usual suspects als Franse Chardonnay en Spaanse Tempranillo verschijnen minder bekende wijnen uit Roemenië en Hongarije op FISKs gigantische wijnkaart. De zestien open wijnen geven je een excuus om van alles te proberen. Zie het puntje ‘beschonken honger’.

MingleMush

In mei 2017 arriveert een karavaan van (muzikaal) entertainment, eten en drinken aan de oostkant van station Den Haag Centraal. Die karavaan is MingleMush – Dunglish voor mengelmoes. Vijftien wereldse food stands, drie bars, terrassen, arcadespellen, een bibliotheek met zitkuil en een podium vinden elkaar op één plek. Een programmering van feesten, live bands, events, spoken word, lezingen en singer-songwriters maakt MingleMush een grote mengelmoes van al wat leuk is.

Extreme Shakes @ Grand Café Krasnapolsky

Dipje in je #instafamous toekomstplannen? Hobbel even langs Grand Café Krasnapolsky, ‘cause their milkshakes bring all the girls to the Dam. De Extreme Milkshakes combineren sugar rush met tandartsrekening. Zonder een grammetje spijt, want naast fotogeniek zijn de shakes ook simpelweg mierzoete heerlijkheid. En dat – toch een tikje onverwacht voor een historisch icoon van de Amsterdamse hotellerie – voor maar 6 euro.

Strandzuid

Voor zonnebaden, beachvolleyballen en strandhaar hoef je het land niet uit. Zelfs de stad niet. Strandzuid is nu nog ‘werk in uitvoer’, maar opent over enkele weken officieel het strandseizoen. Al 12 jaar ligt het stadsstrand achter de RAI, toch herken je het niet terug als het paviljoen op 3 mei officieel geopend wordt. Strandzuid onderging deze winter een complete metamorfose. Het oude complex maakte plaats voor een nieuw paviljoen met onder andere een restaurant, volleybalvelden, verschillende buitenbars en twee grote zandstranden.

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam is terug. Voor het eerst maakt Taste tijden Pinksteren het Amstelpark tot het lekkerste stukje van onze hoofdstad. Van vrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017 verzamelt Taste de crème de la crème en neusjes van de zalm van de hoofdstad. Met restaurants, tastings, workshops, muziek en een foodmarket laat de negende editie van het festival je gegarandeerd weer zweren dat je ‘nooit meer gaat eten en drinken’. Om de volgende dag terug te komen.

Fijn verrukkelijke Pasen

Pose deze Pasen gewoon met wat specialiteiten van de professionals. THE DUCHESS brengt voor de paasdis weer een special edition van de befaamde Afternoon Tea, voor de gelegenheid omgedoopt tot Easternoon Tea. Bij GIN NEO serveert chef Jin Hu 5 gangen (incl. diverse snacks) van een autobiografisch diner voor €55,- p.p. De mooiste Hollandse ingrediënten zoals witte asperges, Hollands lam en verrassende eieren krijgen een cameo op het menu. Of fake it till you make it. Bestel via Deliveroo een paasbrunch bij elkaar en serveer het (met je beste pokerface) als huisgemaakt.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!