tulpen-2

Tulpen rechtstreeks van de kweker

Word jij je ook zo blij van tulpen? Je vindt een keur aan enkel- en dubbelbloemige varianten in de grootste en kleurrijkste tulpenwinkel van Nederland: Tulpen.nl. Ze worden in de eigen kwekerij geplukt en rechtstreeks toegezonden. Verser kan niet! Je kunt er zelf van genieten, maar het is ook geweldig om een ander blij te maken met een vrolijke bos lente. Bijvoorbeeld op een verjaardag, als bedankje of gewoon om te verrassen! Tijdens het tulpenseizoen, dat duurt tot en met mei, komen er telkens nieuwe, bijzondere soorten bij. Benieuwd welke?

Met bol

In de online winkel kun je standaard kiezen uit enkel- en dubbelbloemige varianten in verschillende kleuren. Van romantisch roze tot vrolijk geel. Exclusief cadeau: tulpen met de bol nog aan de steel. Die hebben een prachtige botanische uitstraling. Bovendien bevat de bol volop voedsel waardoor de tulpen nog langer bloeien. De bloembol werkt ook als een filter. De tulpen krijgen enkel zuiver water en dat heeft als bijkomend voordeel dat je het water niet hoeft te verversen, alleen de vaas (of schaal) af en toe bijvullen. Het gaat helemaal goed met een bodempje water in de vaas.

Kakelvers

De tulpen worden pas na bestelling geoogst in de eigen kwekerij in Roelofarendsveen (ZH). De bloemen zijn dus kakelvers en daarom krijg je ook 7 dagen vaasgarantie. En wie voor 12.00 uur besteld, heeft ze de volgende dag (of een andere datum naar keuze) in huis. Ze worden beschermd verzonden in een feestelijke verpakking zodat de tulpen tiptop arriveren. Al dan niet met een persoonlijk kaartje of gekozen vaas. Na ontvangst zet je het boeket in een vaas met water en begint het genieten! Op Tulpen.nl vind je ook zogenoemde brievenbustulpen. Dat zijn 12 tulpen in een klein doosje dat door de brievenbus past. Je hoeft dus niet thuis te zijn om de bloemen in ontvangst te nemen.

Tulpentips van de kweker

Met tips van de kweker geniet je maximaal van de prachtige bloemen:

  • Neem een schone vaas die hoog genoeg is. Tulpen groeien op de vaas nog een aantal centimeter door. 
  • Snij een klein stukje van de stelen af. Zo kunnen ze beter water opnemen en bloeien ze nog langer. Check ook regelmatig of het nodig is om het water in de vaas bij te vullen. Ze staan liever niet droog. 
  • Zet de bloemen op een koele plek (niet bij een verwarming en uit de zon) en uit de buurt van fruit. 
  • Voor de echte tulpenfans: Zet de vaas ‘s nachts buiten (als het niet vriest) maar dan wel uit de wind. Tulpen houden wel van een beetje kou en blijven zelfs extra lang mooi.

Duurzaamheid

De kwekerij staat in Roelofarendsveen en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Mens, dier en milieu zijn van vitaal belang. Behalve duurzaamheidscertificaten worden extra stappen gezet door bijvoorbeeld het water uit de kweekbakken her te gebruiken

De bloemen zijn verkrijgbaar vanaf € 9,95 via Tulpen.nl.

tulpen-1
Beeld: Tulpen.nl