Tivoli Doelen Amsterdam Hotel

Tivoli Hotels & Resorts opent luxe Tivoli Doelen Amsterdam Hotel

Tivoli Hotels & Resorts opent onlangs haar eerste hotel in Amsterdam. Tivoli Doelen Amsterdam Hotel is een historisch monument in Frans-classicistische stijl met uitzicht op de Amstel en wordt beschouwd als het oudste hotel in Amsterdam. Het beroemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn – voltooid in 1642 – hing op deze locatie tot het naar het Rijksmuseum verhuisde. Een replica hangt nog steeds op de originele plek waar het iconische meesterwerk ooit prijkte, te bewonderen in de Rembrandt Suite van het hotel.

Tivoli Doelen Amsterdam Hotel heeft 81 kamers waarvan 7 suites

Het monumentale gebouw is centraal gelegen in het historische stadscentrum, op loopafstand van de belangrijkste toeristische attracties. Tivoli Doelen Amsterdam Hotel heeft 81 kamers waarvan 7 suites, de meeste kijken uit op de karakteristieke grachten van de stad. Het restaurant van het hotel, Omber, heeft een nieuw gastronomisch concept met een menu dat is geïnspireerd op de kunstwerken van Rembrandt, die vlakbij het hotel woonachtig was.

Historische elegantie met excellente service

Met de Nederlandse Gouden Eeuw en het authentieke Amsterdam als inspiratie, combineert het interieur van het hotel historische elegantie met excellente service en kenmerkende Tivoli-elementen. De crème- en pasteltinten worden gecombineerd met goudaccenten in het interieur van de kamers. Een plek van ontspanning na een dag in de levendige stad. De verzorgingsproducten van het Franse luxemerk Lalique zijn gekozen om het ultieme luxe gevoel in de marmeren badkamers te creëren

Voor een unieke Nederlandse ervaring verblijven gasten in de Rembrandt Suite van 47 vierkante meter. Hier hangt een gedetailleerde replica van de iconische Nachtwacht aan exact dezelfde muur waar het oorspronkelijke meesterwerk 70 jaar lang hing. Een andere eye-catcher is de Empress Suite welke ooit het boudoir was van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sisi. Het unieke C-vormige kamerontwerp maximaliseert het uitzicht op de grachten, alsook heeft de suite een kingsize bed en Nederlandse schilden aan het plafond, die een historisch symbool van bescherming zijn.

Restaurant en bar Omber

Op de begane grond en met uitzicht op de Amstel, biedt restaurant en bar Omber een  Mediterraans menu met Nederlandse accenten. Omber is geïnspireerd door het vakmanschap en het kleurgebruik van Rembrandt. Omber is de signatuur kleur in de kunst van Rembrandt. Elk gerecht op de kaart bevat een element dat gelinkt is aan zijn kleurenpalet en de technieken die de meester zelf hanteerde. Het menu hint ook naar de favoriete gerechten van de kunstenaar, zoals haring en augurken, welke door het culinaire team zijn omgezet in een gerecht tot Rembrandt’s Pauze. Ook Omber bar vindt inspiratie bij de grootmeester. Zo is de signatuurcocktail De Nachtwacht gebaseerd op een oud recept uit hotelarchieven uit de 18e eeuw en wordt gemaakt met oude jenever, koffielikeur, siroop en kersenbitter. Omber bar viert dagelijks om 16.30 uur het borrelmoment en biedt gasten een lokale ervaring.

Stap in het leven van Rembrandt

Met een geheel verzorgde rondleiding genaamd “In de voetsporen van Rembrandt” bezoeken gasten onder andere zijn voormalig huis en atelier, de Zuiderkerk,  en de Stadswaag. Elke plek heeft een bijzondere connectie met Rembrandt, een verhaal dat door de gids wordt toegelicht. De wandeling start en eindigt in Tivoli Doelen Amsterdam, de plek waar De Nachtwacht 70 jaar lang hing.

Het hotel werkt nauw samen met Het Rembrandthuis. Hotelgasten hebben de mogelijkheid om een ​​zeer exclusieve ervaring te boeken: een diner in de keuken van het Rembrandthuis. Gasten kunnen ook een schilderworkshop reserveren, geïnspireerd door de grote Hollandse meester, om het eeuwenoude kunsterfgoed van Amsterdam beter te leren kennen.

Met een reis die teruggaat tot 1933 in Lissabon, arriveert Tivoli in maart 2023 in Amsterdam, de maand van het 90-jarig jubileum van het merk. In het jubileumjaar viert Tivoli haar verfijnde gastvrijheid met evenementen en speciale gastervaringen gedurende het gehele jaar.

Tarieven en meer informatie

Tarieven bij Tivoli Doelen Amsterdam Hotel beginnen vanaf €200,00 voor een Superior kamer inclusief ontbijt voor twee personen. Meer informatie over Tivoli Doelen Amsterdam vind je hier.

Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-2
Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-3