tijd besparen in de ochtend-

Tips: tijd besparen in de ochtend

Wij business ladies benutten de dag het liefst voor 300%, het woord relaxen komt vaak niet in ons woordenboek voor. Toch is het belangrijk om wat tijd voor jezelf in te plannen of wat langer in bed te liggen, zo blijf je scherper, creatiever en meer gefocust. Wij hebben een flink aantal handige tips voor je op een rij gezet om tijd te besparen in de ochtend en de week zo productief mogelijk te beginnen.

Stop met snoozen

Je houdt jezelf voor de gek als je denkt dat die 10 minuten extra echt een verschil maken. Als je in die korte tijd wel weer in slaap valt, voel je je alleen maar erger als je wekker weer af gaat. Zet je wekker op het tijdstip dat je ook daadwerkelijk op wilt staan en wen je aan om je bed uit te gaan als je wekker af gaat. Zo kun je de ingecalculeerde snooze-minuten gewoon bij je nachtrust rekenen.

Neem een douche-timer

Douche sneller door te investeren in een douche-timer. Voor een paar euro kun je al een timer kopen. Niet alleen bespaar je tijd door een paar minuten sneller te douchen, ook bespaar je water, geld en het milieu.

Optimaliseer je douche routine ook. Als je shampoo en conditioner gebruikt, is je conditioner klaar om uit te spoelen als je je lichaam hebt gewassen. Daar heb je geen extra vijf minuten voor nodig.

Automatiseer je koffie

Als je zo iemand bent die koffie nodig heeft voordat je ook maar kan denken, overweeg dan eens een koffiezetapparaat met een timer. Niet alleen is je koffie dan sneller en automatisch klaar, ook kun je wakker worden met de geur van verse koffie.

Wissel je warme ontbijt in voor een koud ontbijt

Geef jezelf niet extra werk door ’s ochtends te moeten koken of bakken. Een koud ontbijt is veel sneller klaar en kan veel gezonder zijn. Misschien is het zelfs een optie om het mee te nemen onderweg? Als je dan wel eens de tijd hebt om een ontbijt te bakken of te koken, is het veel meer een traktatie.

Zet een countdown timer

Als je weet dat je over 40 minuten weg moet, zet dan een timer. Hierdoor kun je zien hoe lang je nog hebt en doordat je de minuten weg ziet tikken, kan dat je ertoe aanzetten om even sneller te gaan.

Maak notities voor jezelf

Als je iets moet onthouden, schrijf het dan op een briefje en plak het op je deur. Het duurt een paar seconden, maar kan je de volgende dag veel tijd besparen doordat je niet terug naar huis hoeft omdat je iets bent vergeten.

Leg alles op een vaste plek

Geef een vaste plek aan je sleutels, telefoon, jas, portemonnee, tas, paraplu, etc. Dit kan je in totaal uren per jaar schelen, doordat je niet zoekend het hele huis door hoeft omdat je je telefoon niet kan vinden. Die al in je jaszak zit. Leg alles op de juiste plek terug als je thuis komt.

Gebruik je tijd dubbel

Gebruik de tijd die jij nodig hebt om je ontbijtje te maken, je aan te kleden, je make-up te doen en je hond uit te laten dubbel. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door naar de radio te luisteren of spijker je kennis bij door een fijne podcast op te zetten.