Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Nee, het is geen flauwe grap van Tesla; dit is de pick-up uitvoering die over twee jaar op de markt komt! Je kunt voor 100 dollar al een pré-order plaatsen. En dat hebben al meer dan 200.000 mensen binnen een paar dagen tijd gedaan. Steeds lukt het Elon Musk als een soort goochelaar de meest verrassende auto’s uit z’n hoed te toveren.

Wat we zien is een soort hoekig, stealth-achtig monster met Exoskelet op vier wielen. Duidelijk is wel dat het een oersterke pick-up truck is. De buitenkant is krasbestendig, supersterk, van koudgewalst 30X roestvrijstaal gemaakt. Zelfs 9 mm kogels gaan hier niet doorheen. In combinatie met pantserglas is het meer een troepenvervoerder. Waarom zo sterk gemaakt, gewoon omdat het kan? Geen idee, maar het kan in sommige situaties prettig zijn. Natuurlijk, full-electric, met de keuze uit drie varianten; Single Motor RWD, Dual Motor AWD en Tri Motor AWD. Je kiest dan een sprint van 0 naar 100km/h in 6,5 of 4,5 of 2,9 seconden. 

Design

Volgens Musk is de Tesla Cybertruck geïnspireerd op de vorm van de Lotus Esprit S1 uit 1976. Die heeft inderdaad een fantastisch hoekig design. Doordat het zo goed als onmogelijk is om het gebruikte gewalste staal , zoals meestal met staal gebeurt in de auto-industrie, in vormen te stempelen, moet de Cybertruck het doen met een zeer basaal lijnenspel. Het resultaat bevalt je, of je vindt het afschuwelijk. Opvallen doe je wel met zo’n bak, als je daar je kick van krijgt dan zit je goed in de Cybertruck, zeker in combinatie met de extreme sprintsnelheden die je er mee kunt halen. 

In de cabine heerst de schoonheid van het bijna absolute niets. Zes zitplaatsen, een 17-inch touchscreen, een paar pedalen en een plat stuurtje, that’s it! 

3 uitvoeringen  

Alle trucks laden met 250 kW, hoewel dit nog niet definitief is. De basis uitvoering Single Motor RWD heeft een trekkracht van 3.175 kilo en de elektromotor drijft alleen de achterwielen aan. Het bereik met volle accu’s is ongeveer 400 km en de sprintsnelheid naar de 100 km/h bedraagt zo’n 6,5 seconden. 

De Dual Motor AWD heeft twee elektromotoren, op elke as eentje. Het bereik is 500 km en hij kan 4.536 kilo trekken. Sprinten naar de 100 km/h gaat in 4,5 seconden. 

De Tri Motor AWD heeft drie motoren verdeeld over de assen. Het is duidelijk dat je in dit segment deze uitvoering van de Tesla Cybertruck moet hebben! Een trekkracht van 6.350 kilo en een bereik met volle accu’s van ongeveer 800 kilometer. En dan die sprint van 0 naar 100 km/h in een spectaculaire 2,9 seconden! Dit gaat pick-up truck land nummer 1, de USA, helemaal op z’n kop zetten. Geen wonder dat er in 3 dagen tijd al 200.000 pré-orders zijn geplaatst.

Prijzen

Eind 2021 wordt de basisuitvoering beschikbaar, hij kost in de USA 39.990 dollar, de Dual Motor AWD kost 10.000 dollar meer en de Tri Motor AWD 69.900 dollar. Kies je alvast voor de optie volledig autonoom rijden dan komt er bij de genoemde prijzen 7.000 dollar bij.

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!