pampasgras

Styling ideeën voor Pampasgras in je eigen tuin

Ben je dol op natuurlijke tuinen? Of heb je liever een strakke moderne tuin? Pampasgras is altijd een goed idee. Dit stoere siergras zorgt jaarrond voor dynamiek in je tuin. En wist je dat je de pluimen goed kunt drogen? Dit staat prachtig in een vaas.

Siergrassen kiezen

Grote siergrassen zijn echte blikvangers – pampasgras (Cortaderia) in het bijzonder. Dit wintergroene siergras kan wel drie meter hoog worden. Er is ook een compacter soort: Cortaderia selloana ‘Pumila’, die meestal een tot anderhalve meter hoog wordt. Aan het einde van de zomer verschijnen de karakteristieke zilverwitte tot crèmekleurige pluimen.

Natuurlijke tuin

Pampasgras is helemaal op zijn plek in een natuurlijke tuin. Dit hoog opgaande siergras is altijd in beweging, waardoor je tuin tot leven komt. Het gras is ook goed voor de biodiversiteit. Kleine insecten schuilen ’s winters graag onder in de plant. En zie je in het voorjaar vogels aan de graspluimen plukken? Dan zijn ze materiaal aan het verzamelen voor hun nest. Nog meer leven in de tuin!

Moderne tuin

In een moderne tuin mag pampasgras eigenlijk niet ontbreken. De zwierige plant verzacht de strakke lijnen, waardoor de tuin een vriendelijke uitstraling krijgt. Hij staat vaak solitair: in z’n eentje is het een echte eyecatcher. Heb je veel ruimte? Dan kun je ook flink uitpakken met een groep, dit geeft een indrukwekkend resultaat!

Pampasgras drogen

De gedroogde pluimen van pampasgras in een grote vaas – zijn helemaal hip & happening. Je kunt de pluimen makkelijk drogen. Pluk een paar mooie exemplaren (handschoenen aan, want het blad is vrij scherp) en zet ze losjes in een vaas. De pluimen drogen aan de lucht. Als je een beetje handig bent, dan kun je er ook een ‘floral cloud’ van maken. Prachtig!

Kijk voor nog meer tuinideeën en inspiratie op www.perennialpower.nl.

pampasgras

pampasgras

pampasgras

pampasgras

Images: Iverde
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!