Rolls-Royce Wraith Shooting Brake

Rolls-Royce Wraith Shooting Brake?

Een beetje ordinair, zo’n stationwagen van Rolls-Royce? Maar; nee, dit is geen officiële Rolls-Royce, en ja; er is een Rolls-Royce aan te pas gekomen. Het zit zo: het Nederlandse bedrijf Niels van Roij Design past bestaande automodellen aan naar de wensen van klanten. Dat wil zeggen, het ontwerp wordt aangepast, maar de daadwerkelijke aanpassing gebeurt in opdracht door een carrosseriebouwer. In dit geval door het Belgische bedrijf Carat Duchatelet. De officiële benaming van de auto is: Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake. Wat Rolls-Royce hier van vindt is ons niet bekend, maar er zal wellicht wat overleg hebben plaatsgevonden. Niels van Roij Design laat zeven Rolls-Royce Wraiths aanpassen tot Silver Spectre Shooting Brake.

Niels van Roij Design heeft dit kunstje overigens al vaker met andere auto’s gedaan. Zo ontstonden ook bijvoorbeeld de Tesla Model S Shooting Brake (vijfdeurs) en de Land Rover Adventum Coupé.

Aanpassingen

Wat maakt de Silver Spectre Shooting Brake nu zo speciaal? Wel, het is in de basis als Rolls-Royce Wraith al één van de meest exclusieve modellen die er überhaupt te koop zijn en dan durf je het ook nog eens aan om deze even aan te passen naar een driedeurs stationwagen (okay: Shooting Brake).

Wat ons betreft is dat aanpassen zodanig gelukt dat hij niet zou misstaan als een Rolls-Royce Wraith Shooting Brake. En dat is een heel mooi compliment voor zowel Niels van Roij Design als Carat Duchatelet.

Vanaf de A stijl heeft Van Roij de Wraith opnieuw getekend. Het dak is verder doorgetrokken naar achteren, waardoor hij van een coupé naar shooting brake transformeerde. De achterzijde is ook volledig nieuw, inclusief een grote hatchback-klep met sierlijke, verzonken, achterruit.

Het dak is gemaakt van koolstof, wat gunstig is voor het gewicht van de auto. Aan de binnenkant van het dak zie je een verlichte sterrenhemel, zoals Rolls-Royce dat zelf ook levert. Ook de Rolls-Royce motor is opgewaardeerd; de 6,6 liter V12-motor met dubbele turbo levert nu 700 pk in plaats van 632 pk.

Exclusiever dan exclusief

Het resultaat van alle aanpassingen is ideaal voor een gezin van 2 personen plus hond(en). Een enorme achterbak met ski luik straalt je tegemoet als je de achterklep opent. En; gegarandeerd een hoop bekijks, want exclusiever dan exclusief. De kosten? Geen idee, maar weet dat een Rolls-Royce Wraith in de basistrim al een 393.000 euro kost.

Rolls-Royce Wraith Shooting Brake-2

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!