Rolls-Royce Boat Tail 2

Rolls-Royce Boat Tail 2: de duurste auto ter wereld

Zo kan een auto die 28 miljoen dollar kost er dus uitzien. Denk er maar even niet aan wat een koper met dat bedrag zou kunnen doen voor andere mensen…In ieder geval; de eigenaar van deze auto heeft gekozen voor de 2e uitvoering van de Rolls-Royce Boat Tail. Vorig jaar presenteerde Rolls-Royce het eerste exemplaar van de driedelige Boat Tail serie. De tweede versie: de Rolls-Royce Boat Tail 2 was afgelopen 21 mei voor het eerst te bewonderen op het Concorso d’Eleganza, Villa d’Este aan het Como meer.

Met de hand gebouwd

De Boat Tail wordt helemaal met de hand gebouwd door de beste vakmensen van Rolls-Royce. De koper van deze 2e Boat Tail was intensief betrokken bij het design van de auto. Hij is lid van een familie die fortuin heeft gemaakt in de parelindustrie. Dat is de reden dat de exterieurafwerking en interieurdetails geïnspireerd zijn op parelmoer. Het chassis van een Rolls-Royce Phantom diende als basis, inclusief de 6.75-liter V12-motor, het koetswerk is uniek voor de Boat Tail.

Boat Tail

De naam Boat Tail slaat op de opvallende achterkant van de Rolls-Royce, met z’n bijzondere houtafwerking die geïnspireerd is op zogenoemde J-Class zeilschepen uit de jaren dertig van de vorige eeuw. In het ‘achterdek’ zijn twee houten luiken van Royal Walnut-fineer automatisch te openen, waaronder luxe servies en bestek opgeborgen ligt. Ook een parasolletje is van de partij, alles dus voor een soort van picknick zullen we maar zeggen.

De buitenkant

De Rolls-Royce Boat Tail is maar liefst 5,9 meter lang, met een strakgespannen dak dat niet opvouwbaar is, maar er in z’n geheel afneembaar is. De buitenkant van de auto is heel bijzonder met een brons- en cognackleurige two-tone kleurstelling. De basis van de kleur is een glinsterende mix van oester en zachte roze, met grote witte en bronzen micavlokken die zorgen voor een unieke parelmoerachtige uitstraling. Onder verschillende lichtomstandigheden wijzigen de kleuren mee. De motorkap is cognackleurig met een laag kristal, afgewerkt met een matte blanke lak.

Op de grille heeft natuurlijk de Spirit of Ecstasy een plaatsje gekregen, ditmaal vervaardigd in roségoud.

Door de naar achteren toe omhoog lopende onderste lijn op de carrosserie wordt het boot-effect verder versterkt. Onder de twee luiken op het “achterdek” zit “something special”: aan de ene kant een paar dubbele champagnekoelers om de Armand de Brignac-jaargangen precies op 6 graden te koelen. Aan de andere kant is er servies van Christofle of Paris en op maat gemaakte zout- en pepermolens, inclusief ingegraveerde naam van de auto. Ook de kaviaar wordt koel gehouden in een goede koelkast met voedselcompartimenten die temperaturen aankunnen van 80 °C tot -20 °C.

De binnenkant

Die cognac-, rosé- en parelmoertinten komen ook op diverse plaatsen terug in het interieur; in de stoelbekleding, bedieningsschakelaars en wijzerplaten. Ook is in het dashboard een klok van parelmoer geplaatst. De middentunnel is bekleed met Royal Walnut-fineer met roségouden krijtstrepen, wat zorgt voor een warme uitstraling in het interieur en een verwijzing naar het achterdek van de Boat Tail.

Duidelijk is dat we een Rolls-Royce Boat Tail niet vaak in het verkeer zullen gaan tegenkomen. De auto valt ook meer in de categorie onbetaalbare kunstwerken tentoongesteld in een prestigieus museum. 

Rolls-Royce Boat Tail2-1
Rolls-Royce Boat Tail2-2
Rolls-Royce Boat Tail2-3
Rolls-Royce Boat Tail2-4
Rolls-Royce Boat Tail2-5
Rolls-Royce Boat Tail2-6
Rolls-Royce Boat Tail2-7
Rolls-Royce Boat Tail2-8
Rolls-Royce Boat Tail2-9
Rolls-Royce Boat Tail2-10
Rolls-Royce Boat Tail2-11

Kijk voor meer informatie over de Rolls-Royce Boat Tail 2 op de website van Rolls-Royce.