Rolls-Royce Wraith Black Badge

De Wraith van Rolls Royce is een van de favoriete auto’s van de steeds groter wordende groep jonge mannen die flink geld binnenharken met voetballen, film, rappen, ondernemen of met wat minder legale activiteiten. Na het ophalen van de auto bij de dealer rijden ze meestal linea recta door naar een specialist om de auto nog wat te tunen naar eigen smaak.

Af-fabriek al helemaal aangepast

En dat is een doorn in het oog van Rolls-Royce, want na dat tunen zien de auto’s er vaak niet uit of het is ten koste gegaan van de kwaliteit van de auto. Wat te doen? Nou simpel; Rolls-Royce komt nu met een uitvoering van de Wraith die af-fabriek al helemaal aangepast is aan de doelgroep; de Wraith Black Badge. Bij de Nederlandse dealer Cito Motors wordt er binnenkort eentje in de showroom verwacht, prijs € 483.000.

De aanpassingen voor de Black Badge

Nou is de Rolls-Royce Wraith al het meest sportieve model van het merk, de 6,6 liter V12 motor is de sterkste motor ooit in een Rolls-Royce. Wat zijn de aanpassingen voor de Black Badge? De auto is op een aantal technische punten aangepakt; het koppel neemt toe met 70 Nm voor een betere grip op de weg met de achterwielen. Verder zijn de luchtvering, de achttrapsautomaat en de aandrijfassen aangepakt.

Maar meest opvallend zijn de donkere accenten en een prachtige blauw-zwarte Xirallic® lak, in vele lagen aangebracht op de carrosserie. Zelfs het beeldje, de Spirit of Ecstasy voor op de grille is nu voor het eerst in zwart uitgevoerd, evenals de imposante grille en alle andere voorheen glimmende chroom delen. Behalve dan de omlijstingen van de ramen en achterlichten. De Black badge staat op grote 21″ carbon wielen.

Het interieur

Van binnen is ook het interieur omgeven met een zwarte waas. Het is een fascinerende tango van zwart carbon en aluminium. Op verzoek kun je het nachtelijke feestje nog mooier maken door het dak aan de binnenkant te laten bekleden met een Starlight Headliner oftewel een nachtelijke sterrenhemel van kleine lampjes. Je kunt je initialen laten verwerken in de hoofdsteunen en in de deurdrempels. Natuurlijk zijn de stoelen bekleed met het beste Ostrich leder in de kleuren Tailored Purple, Purple Silk and Powder Blue, gecombineerd met zwart.

Onder de motorkap

Onder de motorkap ligt de machtige, 632 pk sterke, 6,6 liter V12 motor. Sterk genoeg om het 2.440 kg wegende zwarte monster in 4,5 seconden naar de 100 km/h te laten sprinten. De topsnelheid heeft Rolls-Royce uit veiligheidsoverweging afgetopt op 250 km/h.

Of de auto mooi is geworden is erg persoonlijk. Laten we zeggen de Wraith Black Badge is “a darker shade of luxury…”

Kijk zelf maar:

https://youtu.be/D3tv6J7tk0k

De open Wraith Dawn uitvoering:

https://youtu.be/bDhpUBlxvLc

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!