Samsung Galaxy Buds+

Review: Samsung Galaxy Buds+

Zoals jullie van ons weten zijn wij gek op de nieuwste technische snufjes en gadgets. Hartstikke leuk dus, dat wij onlangs benaderd werden om de nieuwe Samsung Galaxy Buds+ uit te proberen. Wat natuurijk direct opvalt is het stijlvolle design. Met het glimmend parelachtig oppervlak aan de buitenkant, zijn de draadloze oordopjes een lust voor het oog. Maar wat natuurlijk nog veel belangrijk is: hoe zit het met de geluidskwaliteit en de technische functionaliteiten? Wij hebben het allemaal voor jullie uitgezocht.

De pasvorm

Wij hebben de oordopjes door meerder personen laten testen en zelfs de mensen met relatief kleine oren waren razend enthousiast. De dopjes zijn zeer comfortabel en blijven uitstekend zitten, ook tijdens het hardlopen.

De vormgeving

Hier kunnen wij heel kort over zijn: de Samsung Galaxy Buds+ vormen een waardige en stijlvolle toevoeging aan iedere outfit. Het is alsof je een extra parelsieraad in je oor draagt. De oordopjes zijn overigens verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en sky blue.

Het geluid

De geluidkwaliteit, wat ons betreft de belangrijkste functionaliteit van oordopjes, is verrassend goed. We hebben inmiddels heel wat wireless oordopjes uit mogen proberen en de Buds+ staan absoluut in onze top 3. Dit is wat Samsung er zelf over zegt:

“De woofer en tweeter zorgen voor een goede bass en mooi klankgeluid van hoge tonen.”

Samsung

Dit kunnen wij beamen; we hebben meerdere muziekstijlen getest en allen klonken goed tot zeer goed.

De Buds+ hebben drie ingebouwde microfoons (aan de achterkant van de oorschelp, achterop en aan de binnenkant). Hierdoor geniet je van zeer goede geluidskwaliteit voor het luisteren van muziek én niet onbelangrijk: het voeren van telefoongesprekken.

Accuduur Samsung Galaxy Buds+

“Met de opgeladen Buds+ geniet je van zo’n 11 uur luisterplezier.”

Samsung

Wij denken dat ze hier het oplaaddoosje hebben meegerekend. Dat wil zeggen: met de dopjes in de oren konden wij zo’n 6 uur wireless genieten van muziek. Met een opgeladen oplaaddoosje konden we daar ongeveer 7 uur aan vastplakken zonder een externe stroombron te moeten gebruiken.

Handige technische features

De lichtgewichts Buds+ zijn wireless en kun je met de bijbehorende app via bluetooth eenvoudig verbinden met je smartphone of smartwatch (Android en iOS) of computer. We hebben dit getest en we moeten concluderen dat dit inderdaad zowel met Android als met IOS zeer soepeltjes verloopt.

Handig vonden wij ook de speciale ambient modus. Wanneer je de ambient modus gebruikt, blijf je de muziek horen, maar hoor je ook duidelijk wanneer de deurbel gaat of iemand je een vraag stelt. Je hoeft de oortjes hierdoor minder snel uit te doen.

Tot slot zijn de Samsung Galaxy Buds+ zeer geschikt voor het luisteren naar muziek via Spotify. De Buds+ hebben touchbediening en zijn door samenwerking met Spotify geoptimaliseerd voor deze muziekdienst. Zo kun je bijvoorbeeld met een lange druk op de oortjes meteen verder luisteren naar het nummer waar je gebleven was.

Eindconclusie Samsung Galaxy Buds+

Ben jij op zoek naar een paar wireless oordopjes om overal te kunnen gebruiken? Dopjes die naast vele handige technische features ook perfect draagcomfort bieden en visueel aantrekkelijk zijn? En dit alles voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding? Dan kunnen wij je de SamSung Galaxy Buds+ verkrijgbaar voor €129 oprecht van harte aanbevelen.

Samsung Galaxy Buds+
Samsung Galaxy Buds+-2
Samsung Galaxy Buds+-3
*Lifestyle NWS heeft dit product ontvangen om te testen, maar wij zijn niet betaald om dit artikel te schrijven.

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!