Babyliss 9000 Cordless Straightener

Review: De BaByliss 9000 Cordless Straightener

Wij kregen onlangs de gelegenheid om de BaByliss 9000 Cordless Straightener een tijdje uit te proberen. Een hoogwaardige stijltang, zonder draad. Dit klonk ons natuurlijk direct als muziek in de oren. De stijltang bevat daarnaast het gepatenteerd Micro-Heating Matrix element, wat voor snelle en constante opwarming van iedere lok zorgt. Wat wij ervan vonden? Dat lees je in dit artikel.

BaByliss 9000 Cordless Collection

De Cordless Straightener is onderdeel van de Babyliss 9000 Collection. Dit is een collectie van drie verschillende draadloze tangen om je haar te stylen.

Zo is er de Cordless Waving Wand (€179,90): een draadloze krultang met een diameter van 28 mm. Ideaal voor het creëren van mooie losse golven. Wikkel je haar gemakkelijk en snel om deze Cordless Waving Wand en je hebt binnen no-time een mooie wavy coupe. De tang warmt snel op en de keramische coating zorgt er voor dat je haar niet beschadigd.

Daarnaast is er de Cordless Curling Tong (€179,90) met een diameter van 25 mm. Creëer jij liever een mooie krullenbos met een draadloze krultang met klem, dan deze variant iets voor jou. De krultang beschikt over het revolutionare verwarmingselement: Micro-Heating Matrix. Dit element is precies aangepast aan de vorm van de tang voor een gelijkmatige warmteverdeling en constante opwarming van iedere lok, zelfs bij lagere temperaturen.

Alle drie de tangen worden overigens verkocht in een prachtige opbergetui met beschermende stof aan de binnenkant en een hittebestendige mat. De twee krultangen worden daarnaast ook geleverd met een hittebestendige stylinghandschoen.

Over de BaByliss 9000 Cordless Straightener

“Met deze ultra-krachtige draadloze stijltang ben je verzekerd van mooi glanzende steile lokken. Je kunt de tang na drie uur snelladen een half uur lang non-stop gebruiken. Ideaal voor een snelle touch-up of een hele nieuwe look.” Dat is wat BaByliss zelf over de stijltang zegt.

De BaByliss 9000 Cordless Straightener (€199,90) bevat het gepatenteerd Micro-Heating Matrix element voor snelle en constante opwarming van iedere lok. De krachtige lithium-ion batterij zorgt ervoor dat de stijltang net zo krachtig werkt als een stijltang met snoer.

Het opladen gaat via een magnetische aansluiting. Met 3 uur snelladen kun je de tang 30 minuten gebruiken. De tang beschikt overigens over een batterij-indicator die weergeeft hoelang de batterij nog meegaat. De slaapmodus schakelt in na 5 minuten, de temperatuur van de stijltang wordt dan naar 120°C verlaagd. De automatische afschakeling gaat in na 10 minuten, je hoeft dus niet bang te zijn dat je de tang per ongeluk aan laat staan.

Wat vonden wij ervan?

Wij hebben de tang inmiddels al een flink aantal maal uit kunnen proberen en zijn heel positief. Het belangrijkste pluspunt is natuurlijk dat hij draadloos is. Hierdoor kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen en kun je je haar op ieder moment en op iedere locatie een touch-up geven.

Na het aanzetten is de stijltang in een mum van tijd ready to go en houdt hij de temperatuur waarop je hem hebt ingesteld constant. Het haar voelt zacht en gepolijst na het stylen en blijft goed zitten. En heb je last van een onverwachte Nederlandse bui onderweg naar je volgende afspraak? Dan kun je je haar gemakkelijk onderweg nog even een touch-up geven.

Als onze hoofdredactrice Daniëlle een korte trip maakt waarbij ze een nachtje of langer van huis is, gaat deze stijltang in ieder geval sinds kort altijd met haar mee. Het enige puntje wat haar betreft, is het feit dat je de tang 3 uur op moet laden om hem 30 minuten te kunnen gebruiken. Maar de ontwikkelingen op het gebied van de capaciteit van de batterij zal vast niet lang op zich laten wachten.

Eindoordeel

Wat ons betreft dus een prachtige uitvinding, vooral aan te raden voor drukke business ladies die op dagelijkse basis veel onderweg zijn. De BaByliss 9000 Cordless Straightener is onder andere te verkrijgen via www.babyliss.nl.

Babyliss 9000 Cordless Straightener-2
* Lifestyle NWS is niet betaald om dit artikel te schrijven, wel hebben wij de stijltang als pr-product op de redactie ontvangen.