webwinkel

Prachtige online webwinkel: real or fake?

Online shoppen, het is leuk, makkelijk, bereikbaar en het lijkt ook veel betaalbaarder..Maar wat ’to good to be true’ lijkt, is ook vaak ’to good to be true’. Daar komt de postbode dan met je zogenaamde Louboutin pumps, gekocht voor 200 euro, slecht afgewerkt, niet passend en dan blijk je ook nog eens invoerrechten te moeten betalen…Kortom goedkoop is in dit geval duurkoop, waar kun je nou op letten om deze situaties in de toekomst te vermijden?

Betaal altijd met je creditcard

“Deugt er iets niet? Niets geleverd, te veel in rekening gebracht, geen geld terug, betwist dan altijd de transactie”. Dit adviseert Andre IJvema, manager Risk Management van Internationl Card Services, het bedrijf dat  Visa- en Mastercard uitgeeft. Betalingen met hun kaarten zijn gegarandeerd, dus is er iets mis met het gekochte product dan wordt het geld teruggehaald. Als een bedrijf geen creditcard betalingen accepteert, dan kun je beter niets bestellen.

Taalfouten op de website

Wanneer je taalfouten ontdekt op de website, dan moet er al een alarmbelletje gaan rinkelen. Een serieus en betrouwbaar bedrijf, steekt energie en geld in een goede en foutloze website. Bovendien kunnen taalfouten ook betekenen dat degene achter de website niet uit het land komt dat geclaimd wordt. Een officiële Franse website die originele Chaneltassen aanbiedt met taalfouten? Grote kans dat je een pakketje op de deurmat krijgt met een Chinese afzender, fake dus.

Google de bedrijfsnaam

Check het bedrijf voor je een aankoop doet, wat komt er in Google naar voren over het bedrijf zelf? Zijn er reviews te vinden van eerdere klanten? Is er niets te vinden over het bedrijf op internet? Dan kun je er vanuit gaan dat er iets niet klopt.

Aankoop in stappen

Zit je met 1 druk op de knop vast aan een aankoop? Dan klopt er ook iets niet. De verkoper is verplicht om op een duidelijke manier en in de vorm van een stappenplan een aankoop aan te bieden. Dus eerst een prodcut kiezen, dan de details kunnen zien en een eventuele betaling kunnen aanvinken, dit moet je ook weer kunnen annuleren in latere stappen.

Let op de keurmerken

Betrouwbare webwinkels hebben een webwinkelkeurmerk. Onderzoek deze keurmerken op internet, bestaan ze überhaupt? Waar staan ze voor? Heeft een webwinkel geen enkel keurmerk? Koop er dan ook niets, want wanneer er dan iets misgaat word je als consument niet beschermd.

Lees de Algemene Voorwaarden

Meestal is het een lange lap met saaie tekst waar niemand echt de tijd voor neemt om het door te lezen. Doe dit vooral wel! Er kunnen altijd verborgen voorwaarden in staan die helemaal niet kloppen. Het kost even tijd, maar het kan je een hoop geld schelen. Dus lezen  die algemene voorwaarden.