paasdecoratie

Paasdecoratie met tulpen

We zouden het toch bijna vergeten in deze gekke tijd, maar het is alweer bijna Pasen! Omdat we zoveel tijd binnen de vier muren van ons huis doorbrengen is het natuurlijk extra belangrijk om het gezellig te maken. Tijd om gezellig te ontbijten of brunchen. Tulpen, met hun eivormige bloemen, zorgen daarbij voor extra vrolijkheid. Je kunt natuurlijk aan de bloemist vragen om een fraai paasboeket samen te stellen maar… in een handomdraai maak je zelf ook kleurrijke decoraties met tulpen. Om jullie alvast op weg te helpen, hebben wij in dit artikel een aantal ideeën voor paasdecoratie met tulpen verzameld. En je kunt natuurlijk ook nog even een kijkje nemen bij een eerder door ons geschreven artikel vol paasdecoratie.

Paasvaas

Een grote bos gele tulpen zorgt direct voor paassfeer, maar je kunt ze net zo eenvoudig in een groep mini-vaasjes bij elkaar zetten. Dat geeft een speels en luchtig effect doordat elke bloem in zijn eigen richting zoekt. Je kunt tulpen ook combineren met takken. Een paar Forsythiatakken zorgen bijvoorbeeld voor extra hoogte in het boeket. Een stevige Paastak (kronkelwilg of hazelaar) kan tevens dienen als frame waarin je decoratieve eieren ophangt of kleine buisjes met in elk een kort afgesneden tulp.

Buigen

Tulpenstelen kunnen eenvoudig in bijzondere vormen worden gebogen. Het maakt daarbij niet uit welke soort tulp je daarvoor gebruikt. De truc is om de tulp ‘droog te leggen’. Door de bloem een nachtje geen water te geven, wordt de tulp slap en buigzaam. Als je de tulp in de gewenste vorm hebt gebogen, geef je weer water. De tulp behoudt dan de kromme vorm.

Blij ei

Heb je iets meer tijd en zin in een delicaat klusje? Maak dan voor elke tafelgenoot een ‘blij ei’. Prik voorzichtig (met een naald) een klein gaatje in het ei. Met de punt van een scherp mesje maak je het gaatje iets groter. Vang vervolgens de inhoud van het ei op in een kom, want dat gebruik je later om bijvoorbeeld een omelet of hartige taart van te maken. Aan de onderzijde maak je eveneens een gaatje. Vervolgens kun je er een tulp door heen steken. Schrijf vervolgens naam (of initialen) op het ei.

Verzorgingstips

Tulpen zijn supermakkelijke bloemen. Belangrijk is een schone vaas en helder water. Snij de stelen schuin af zodat ze het vocht goed kunnen opnemen en controleer regelmatig het waterpeil in de vaas. Vul indien nodig bij.

Tulpen zijn tot en met mei verkrijgbaar. Meer inspiratie nodig? Volg dan Tuliptime.info op Instagram.

Beeld: TPN/iBulb
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!