aankopen

Online-aankopen vanaf nu makkelijk te controleren 

Shop jij net als wij regelmatig online? Dan kun je vanaf nu bij een groot deel van die aankopen direct de winkelnaam zien in je bank-app. Een samenwerking tussen Rabobank en betalingsverwerker Mollie maakt dat mogelijk, maken de twee bedrijven bekend, aldus het AD. Voorheen zagen consumenten na onlinebetalingen met iDeal alleen betalingsverwerkers staan in hun app. Omdat die partijen niets zeggen over waar de aankoop nu precies gedaan is, is het vaak onduidelijk waarvoor een bedrag is afgeschreven. Een duidelijke winkelnaam moet daar verandering in brengen.

Geen onduidelijke afschrijvingen meer

Het zien van zo’n naam als ‘Stichting Mollie Payments’ of ‘Adyen’ zorgde namelijk nogal eens voor onduidelijkheid. Veel Nederlanders vroegen zich door de onbegrijpelijke namen af of er ten onrechte geld van hun rekening is afgeboekt. Rabobank liet de winkelnamen al zien bij transacties die door de bank zelf werden verwerkt. Door de achterliggende technologie beschikbaar te stellen aan Mollie, dat een veel groter marktaandeel heeft, is vanaf nu bij iDeal-betalingen aan meer dan de helft van alle webshops de winkelnaam te zien. Dat gebeurt ook bij betalingen via andere banken dan Rabobank.

Mollie verwerkt de betalingen van circa 50 procent van alle Nederlandse webshops

‘Wij zijn hier erg blij mee, dit is al lang een irritatiepunt voor veel Nederlanders, waar de Consumentenbond in onze ogen terecht aandacht voor vroeg’, zegt Nico Strauss, hoofd online shopping en eBusiness bij Rabobank. ‘Mooi dat dat we Mollie Payments konden helpen dit te regelen.’ Eerder dit jaar slaagde Rabobank er al in om de winkelnamen te tonen voor online aankopen die zijn gedaan bij webwinkels die gebruik maken van Rabo’s eigen online betaalservice. Dat zijn er echter niet zoveel en werd door de bank vooral gezien als ‘mooie eerste stap’.

De bank is inmiddels in gesprek met meerdere andere grote betaalverwerkers zoals Adyen. ‘We hopen dat alle betaalverwerkers uiteindelijk de naam van de webshop zullen tonen.’

 

Bron: AD, ANP
Image by rawpixel.com
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!