Sterrenbonbons-1

Nieuwe serie Sterrenbonbons gelanceerd!

Er is een nieuwe serie Sterrenbonbons uit! Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heeft de tweede editie van zijn Sterrenbonbons gelanceerd. De Sterrenbonbons zijn ontwikkeld in samenwerking met 10 Nederlandse en Belgische sterrenchefs en in elke chocoladebonbon is de signatuur van de chef te proeven. Met de nieuwe serie Sterrenbonbons viert la Fève het 10-jarig jubileum.

Het was een intensief, maar machtig mooi proces

Geert-Jan Heesterbeek: “Ik ben geweldig trots op de samenwerking en met het resultaat. Met de meeste chefs werk ik al jaren samen, sommigen ken ik uit de tijd toen ik nog als patissier in toprestaurants werkte. Het was een intensief, maar machtig mooi proces om de smaken van de chefs te vangen in een bonbon. Het resultaat is dat elke bonbon een unieke weergave is van de favoriete smaken of de signatuur van de chef.

Zo combineerden we in de bonbon van groenteliefhebber Luc Kusters van restaurant Bolenius pastinaak met mokka en witte chocolade. In de bonbon van Jannis Brevet van Inter Scaldes proef je een combinatie van gezouten citroen, mascarpone en espressobonen. De oriëntaalse keuken van Danny Tsang van restaurant O&O proef je terug in karamel van kokosmelk, cashewnoot, limoenblad en rode curry. En de eigen gin No9 met negen botanicals van Alex Clevers van het Belgische restaurant Vivendum vormt de basis van zijn Sterrenbonbon.”

De 10 sterrenchefs

Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek werkte als patissier in sterrenrestaurants voor hij in 2010 la Fève in Maastricht begon. Hij werkte onder meer voor cuisinier Toine Hermsen in Maastricht. Hij maakt artisinale bonbons en desserts voor de top van de Nederlandse en Belgische gastronomie en de retail.

De Nederlandse en Belgische chefs met wie hij dit project tot uitvoering bracht zijn Fred Mustert (Restaurant Fred, Rotterdam), Danny Tsang (Restaurant O&O, Sint Willebrord), Ralf Berendsen (Restaurant La Source, Lanaken), Luc Kusters (Restaurant Bolenius, Amsterdam), Jannis Brevet (Restaurant Inter Scaldes, Kruiningen), Dick Middelweerd (Restaurant De Treeswijkhoeve, Waalre), Servais Tielman (Restaurant Beluga Loves You, Maastricht), Ralph Hermans (Restaurant Rantree, Maastricht), Margo Reuten (Restaurant Da Vinci, Maasbracht) en Alex Clevers (Restaurant Vivendum, Dilsen Stokkem).

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de nieuwe Sterrenbonbons te proeven!

Voor meer informatie en online bestellingen klik hier.

Sterrenbonbons-2
Tekst: Astrid Schreuders
Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!