Land Rover Discovery Sport

Nieuwe Land Rover Discovery Sport

Land Rover vindt het na vier jaar tijd om z’n Discovery Sport eens flink op te frissen. De Discovery Sport is een compacte SUV volgens Land Rover zelf. Nou met die aanduiding doen ze zichzelf tekort want het is flink uit de kluiten gewassen alleskunner. Eigenlijk de perfecte gezinswagen voor alledag en al helemaal voor een avontuurlijke reis/vakantie. 

Het is een praktische SUV, eentje met een opvallende eigen stijl. Aan de buitenkant is niet zoveel veranderd ten opzichte van het uitgaande model, denk bij de face-lift vooral aan een nieuw infotainmentsysteem, extra connectiviteitsfuncties en nieuwe opties om de auto helemaal naar je zin te maken. En; er is nu een 48-volt mild hybride aandrijflijn beschikbaar. Dat mild-hybride houdt dan in dat energie opgeslagen wordt tijdens uitrollen of afremmen. Later komen nog een PHEV-aandrijflijn en een driecilinder benzinemotor beschikbaar. De nieuwe Land Rover Discovery Sport is er als instapper vanaf € 54.800,- (€ 800,- minder dan voorheen) , een handgeschakelde voorwielaandrijver met 2.0 liter turbodieselmotor. Alle andere leverbare motoren drijven alle vier wielen aan en zijn gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

Uiterlijk

Aan de buitenkant vallen de nieuwe voor- en achterbumper, grille en LED-verlichting voor en achter op. De carrosserie is 13 % stijver gemaakt en in combinatie met star gemonteerde subframes dringen er nu minder rijgeluiden en vibraties door in het interieur.  

Het design van de nieuwe Land Rover Discovery Sport straalt kracht uit, het plaatwerk is mooi gevormd en sportief door die aflopende daklijn en oplopende taillelijn. 

Optioneel is de Land Rover Discovery Sport ook uit te rusten met het Black Pack, de grille, luchtinlaten op de spatborden en het beeldmerk op de voor- en achterzijde hebben dan een afwerking in Narvik Black. 

De Land Rover Discovery Sport is voor het eerst ook optioneel leverbaar met lichtmetalen 21-inchwielen. Klanten kunnen kiezen uit twaalf designs voor de lichtmetalen wielen, die in maat variëren van 17 tot 21 inch.

Van binnen

Land Rover gebruikt premium materialen in de Discovery Sport en de afwerking is top. Het dashboard is zonder meer fraai te noemen. Het nieuwe Touch Pro-infotainmentsysteem met Apple Carplay en 10,25-inch touchscreen zit standaard in iedere Discovery Sport. Je kunt kiezen voor een inductielader voor smartphones en met de 4G WiFi-hotspot is er ruimte voor acht toestellen. Verder zorgen zes USB-poorten en drie 12-volt stopcontacten verdeeld over de zitrijen ervoor dat de inzittenden online kunnen blijven. De passagiers op de tweede en optionele derde zitrij zitten dankzij stoelkoeling en -verwarming extra comfortabel.

Met Smart Settings heb je een systeem dat intelligente algoritmes toepast om de stoelinstellingen, de massagefunctie, de muziekvoorkeuren, de temperatuur en de stuurwielverstelling automatisch aan te passen aan de wensen van de bestuurder. De auto herkent de berijder aan de combinatie van sleutel/smartphone.

De achterbank is 40:20:40 neerklapbaar en ook verschuifbaar. Standaard  op iedere uitvoering zijn de  achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control met Steering Assist Lane Keep Assist, Autonomous Emergency Braking en Driver Condition Monitor. Wil je meer dan is er de keuze uit een enorm aanbod aan opties. 

Motoren

Voorlopig is de nieuwe Land Rover Discovery Sport alleen leverbaar met 2.0 liter motoren, zowel diesel als benzine van 150 tot 249 pk. Alleen het instapmodel, de handgeschakelde 2.0 turbodiesel heeft voorwielaandrijving, de overige versies hebben vierwielaandrijving. Natuurlijk ga je voor die vierwielaandrijvers, het blijft immers een Land Rover, optimaal geschikt voor het betere off-road werk.

De prijzen variëren van € € 54.800,- tot  € 90.750,-.