Jaguar F-Pace SVR

Nieuwe Jaguar F-Pace SVR!

Jaguar heeft weer een Jaguar F-Pace SVR in z’n line-up. De vorige versie zagen we in Nederland helaas maar weinig op de weg. De belangrijkste reden hiervoor was z’n prijs, aan de prestaties of z’n looks lag het in ieder geval niet. De 5.0 liter achtcilinder Supercharged benzinemotor met 550 pk is gebleven, wel is er aan gesleuteld waardoor de SVR nu in 4.0 seconden van 0 naar 100 km/h kan sprinten en een topsnelheid heeft van 286 km/h.

Mooie combinatie

De Jaguar F-Pace SVR is dus een mooie combinatie van een SUV, gecombineerd met de prestaties van een sportwagen en off-roader. Minpuntje blijft het hoge gemiddelde benzineverbruik, ingeschat op 1 liter op 8 kilometer. Behoudens aanpassingen aan het uiterlijk en in het interieur is er meer verbeterd aan de SVR; Jaguar heeft de stuurinrichting directer gemaakt, het onderstel is iets anders afgesteld en de remmen zijn onder handen genomen.

De buitenkant

Aan de buitenkant zien we dezelfde aanpassingen als die van de onlangs ververste andere F-Pace uitvoeringen. Denk aan nieuwe ledkoplampen met Double J-vormige dagrijverlichting, nieuwe spoilers en bumpers. Het nieuwe design hiervan is geïnspireerd op ervaringen van de autosport, dit zorgt voor 35 % minder lift, minder luchtweerstand en een nog stoerdere uitstraling. Aan de achterkant nieuwe achterlichten en, om te laten zien dat het om de SVR uitvoering gaat, vier kanonslopen als uitlaten. 

De binnenkant

Het oude interieur was al prachtig, het nieuwe is waar mogelijk nog mooier geworden. Niet alleen qua design maar zeker ook qua kwaliteit van de gebruikte materialen. Het geheel straalt een luxueuze en sportieve beleving uit. 

Uiteraard is ook het infotainmentsysteem met Software-Over-The-Air-technologie en een nieuw gebogen 11.4 inch HD touchscreen aangepast met de nieuwste vindingen. 

“Spectaculair is de nieuwe Dynamic Launch-functie.”

Spectaculair is de nieuwe Dynamic Launch-functie, Tijdens een sprint met launchcontrol blijven de wielen nu altijd aangedreven, ook als de achttraps automaat van de Jaguar F-Pace SVR een schakelactie uitvoert. Hiermee is de sprinttijd aanzienlijk korter geworden. Om het geheel toch veilig op de weg te houden is het remvermogen verbeterd met betere koeling en remblokken. Zowel voor als achter hebben de remschijven nu een diameter van 40 centimeter.

Jaguar heeft ook de stuurinrichting en het onderstel verbeterd, dit zorgt bij  lagere snelheden voor meer comfort.

De motor

De nieuwe Jaguar F-PACE SVR kan uitsluitend besteld worden met de 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor van Jaguar. De motor heeft een vermogen van 550 pk, gelijk aan die in de vorige SVR, maar het koppel is nu met 700 Nm wat hoger en dat levert weer betere prestaties op.

De nieuwe Jaguar F-Pace SVR met een vanafprijs van € 158.820 kan per direct besteld worden.

https://youtu.be/MMMLvL6MCQ0
Jaguar F-Pace SVR-2
Jaguar F-Pace SVR-3
Jaguar F-Pace SVR-4
Jaguar F-Pace SVR-5
Jaguar F-Pace SVR-6
Jaguar F-Pace SVR-7
Jaguar F-Pace SVR-8
Jaguar F-Pace SVR-9
Jaguar F-Pace SVR-10
Jaguar F-Pace SVR-11
Jaguar F-Pace SVR-12
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!