Jaguar F-Pace SVR

Jaguar F-Pace SVR 

De Jaguar F-Pace is al een paar jaar een uiterst aantrekkelijke SUV, in 2017 was het de World Car of Year en won het de titel van World Car Design of the Year. Jaguar maakte het feestje vorig jaar nog mooier door van de F-Pace ook een SVR uitvoering te maken. Je hebt hierdoor een SUV, gecombineerd met een sportwagen en off-roader. Ga maar na, onder de motorkap ligt een 5 liter V8 met compressor, 550 pk sterk en met de mogelijkheid om van 0 naar 100 km te sprinten in 4.3 seconden.

Ook aan het uiterlijk van de Jaguar F-Pace is flink gesleuteld om er een stoere SVR van te maken. Aerodynamische aanpassingen zorgen voor meer downforce, betere koeling en meer stabiliteit bij hoge snelheden. Aan de achterkant zitten vier uitlaatpijpen die zorgen voor een imposant geluid. Al met al is de Jaguar F-Pace SVR een flinke uitdager van de Alfa Romeo Quadrifoglio, Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ en Lamborghini Urus.

Van buiten

De Jaguar F-Pace SVR  heeft grotere openingen in de neus voor meer lucht en sleuven in de motorkap voor het afvoeren van motorwarmte. De dempers van het onderstel zijn krachtiger dan de basis F-Pace en ook het remsysteem is aangepast. Verder luchtroosters opzij, verbrede wielkastranden, verlaagde dorpelpanelen, een spoiler achteraan en speciale bumpers aan voor- en achterkant. De SVR rolt op 21-inch lichtmetalen wielen, 22-inch is optioneel.

Van binnen

De basis Jaguar F-Pace heeft al een schitterend interieur, de SVR uitvoering doet er nog een schepje bovenop. We zien zeer fraaie lederen sportstoelen met SVR logo in reliëf voorin, maar ook achterin. Er is een Meridian™ audiosysteem gemonteerd, Touch Pro-infotainmentsysteem, en een 12,3 inch HD-scherm dient als instrumentenpaneel. Er is keuze uit vier kleurthema’s voor het interieur.  

Een SVR heeft een achttraps Quickshift automatische All Wheel Drive transmissie, en handmatig schakelen kan met de aluminium peddels achter het stuurwiel.

De motor

Jaguar F-Pace SVR wordt aangedreven door de bekende 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor van Jaguar Land Rover, nu opgevoerd tot 550 pk, waarmee een sprint van 0-100 km/h in 4.3 seconden tot de mogelijkheden behoort, net zoals een topsnelheid van 283 km/h.

Voor het eerst heeft Jaguar het Electronic Active Differential (EAD) gemonteerd op de F-Pace. Het All-Wheel Drive-systeem is geoptimaliseerd en de software van de wielophanging speciaal afgesteld voor de SVR, zodat in Dynamic-rijmodus extra fel op het gaspedaal wordt gereageerd en pas bij hogere toerentallen wordt opgeschakeld en dat de besturing directer wordt. 

De Jaguar F-Pace SVR kost 164.000 euro. 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!