Jaguar F-TYPE

Nieuwe Jaguar F-TYPE

Jaguar heeft z’n tweezits sportwagen weer helemaal bij de tijd gebracht. Hij is luxer, dynamischer en volgestopt met de laatste technologie. Aan de voorkant ziet hij er een stuk agressiever uit met grotere grille en nieuwe, bredere, koplampen. Onder de motorkap zijn nog maar drie motorvarianten leverbaar; een 300 pk sterke 2-liter 4-cilinder en een 5-liter 8-cilinder goed voor 450 pk en als F-TYPE R variant voor 575 pk. De nieuwe Jaguar F-Type is vanaf nu te bestellen voor een vanaf prijs van €91.300, dat was € 84.200 voor de oude versie. De nieuwe F-TYPE wordt gebouwd in de Castle Bromwich-fabriek, Birmingham in Engeland.

De buitenkant

Nu was de Jaguar F-TYPE, zowel als Coupé als Convertible, al een plaatje om te zien. Door de facelift komt daar een wat agressievere look bij en dat kan hij als serieuze sportwagen ook wel gebruiken. Scherp gesneden Pixel-LED-koplampen, een bredere motorkap, nieuwe voorbumper en een grotere grille. Met de Pixel-LED’s kan het grootlicht in banen worden gesplitst, zodat andere bestuurders niet worden verblind. Ook breedte en reikwijdte van de lichtbundel worden aan de rijsnelheid aangepast. Aan de achterkant zijn nieuwe, getailleerde LED-achterlichten gemonteerd, geïnspireerd op die van de Jaguar I-PACE. De deurgrepen zijn nu elektrisch uitklapbaar. 

De binnenkant

Ook het interieur is vernieuwd en verbeterd. Het analoge instrumentarium is vervangen door een breed 12,3-inch tft-scherm, waarop alle klokken en meters en displays worden vertoond. Het nieuwe infotainment systeem is compatible met Android Auto en Apple CarPlay. De rijeigenschappen kun je personaliseren met Configurable Dynamics, stuurkracht, transmissie-schakelpunten en gaspedaalrespons worden dan naar je wens aangepast. Het interieur straalt klasse uit, mooie, luxe  materialen en perfect afgewerkt.

De motoren

De 300 pk sterke 2-liter 4-cilinder is de lichtste motorisering van de nieuwe F-TYPE. Hij is goed voor een sprint van 5,7 seconden van 0 naar de 100 km/h en een topsnelheid van 250 km/h. De motor is gekoppeld aan een automatische achttraps Quickshift-transmissie en drijft de achterwielen aan. Via de schakelpeddels achter het stuur kun je razendsnel het schakelgedrag van de transmissie beïnvloeden.

De drieliter V6-motor met supercharger is niet meer leverbaar in de Jaguar F-TYPE. Daarvoor in de plaats is de 5-liter V8-motor gedownsized naar 450 pk en naar keuze als achter- of vierwielaandrijver te bestellen. De topsnelheid van deze uitvoering bedraagt 285 km/h en de sprint van stilstand naar 100 km/h gaat in 4,6 seconden.

Topmodel blijft de R-versie van de F-TYPE met 575 pk. De 5-liter V8-motor sprint in maar 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h en kan doortrekken tot een elektronisch begrensde 300 km/h. 

Geen elektrische uitvoering voor deze heerlijke sportwagen, in alle uitvoeringen van de nieuwe F-TYPE kun je genieten van het Active Sports Exhaust-systeem voor dat spectaculaire, typische, roffelende, uitlaatgeluid. 

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!