De Droom van Utrecht

Nieuwe eigenaar voor thee- en specerijenwinkel De Droom van Utrecht

Dineke en Marc van Bommel zijn de nieuwe eigenaren van thee- en specerijenwinkel De Droom van Utrecht. De karakteristieke zaak met de kenmerkende ossenkop aan de gevel in de Utrechtse Schoutenstraat 6 heropende op 19 september 2023. De officiële feestelijke opening vond plaats op zaterdag 23 september. Het aanbod van kruiden, specerijen, delicatessen, snoepgoed, chocolade, servies en alles dat met thee te maken heeft, gecombineerd met de nostalgische inrichting maakt de winkel uniek voor Utrecht.

In de 53 jaar geleden opgerichte winkel kunnen klanten na de overname nog steeds terecht voor een assortiment van honderden soorten specerijen, kruiden en thee. Dineke van Bommel: ”Dat geldt ook voor het handbeschilderde blauw-witte servies van Bunzlau Castle, nostalgisch snoepgoed en de specifieke Utrechtse producten. Dit vertrouwde assortiment vullen we aan met nieuwe delicatessen, nieuw servies en de thee van Betjeman & Barton.”

Ook aan de nostalgische inrichting met de houten kasten langs de wanden veranderen de nieuwe eigenaren weinig. Dineke van Bommel: “Met een likje verf en wat kleine aanpassingen geven we onze eigen touch aan de winkel. Waar we wél mee gaan verrassen zijn nieuwe producten en delicatessen, die we betrekken van onze eigen groothandel BOMMEL & BOMMEL delicatessen.”

23 september feestelijk geopend

Veel Utrechters kennen het monumentale pand uit 1880 van de ossenkop op de gevel, die verwijst naar de slagerij die er in vroeger jaren was gevestigd. Na een ‘soft opening’ vanaf 19 september, werd de officiële heropening op zaterdag 23 september gevierd. De hele dag door kon er thee geproefd worden en voor de eerste 50 kopers met een minimale besteding van €15,- was er een kleine goodiebag. Het publiek was de hele dag tot 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen.

Unieke winkel blijft voortbestaan

De Droom van Utrecht is de vierde winkel van het echtpaar Van Bommel. In Den Haag exploiteren zij twee Betjeman & Barton winkels waar thee(accessoires), servies en delicatessen verkocht worden en in Amsterdam een. Het paar is tevens officieel importeur voor Nederland van Betjeman & Barton thee en eigenaar van groothandel BOMMEL & BOMMEL delicatessen.

Dineke van Bommel: “Voormalig eigenaar Wilfred Vree zal de komende tijd met enige regelmaat in de winkel te zien zijn. We zijn er trots op dat wij het stokje van hem mogen overnemen. Zo kan deze prachtige en unieke winkel voortbestaan en dragen we er aan bij dat het winkellandschap in Nederland uniek blijft.” 

Nieuwe website

De website is vernieuwd en een deel van het assortiment en de thee van Betjeman & Barton is via de website van De Droom van Utrecht bij Betjeman & Barton te bestellen.

De Droom van Utrecht is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur. Richting het einde van het jaar zal de winkel ook op zondag geopend zijn.

Meer informatie

De Droom van Utrecht-2
De Droom van Utrecht-3
De Droom van Utrecht-4
Tekst: Astrid Schreuders