Fine fleur

Michelinsterrenchef Jacob Jan Boerma opent restaurant Fine Fleur

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 september was Lakehouse Loosdrecht al het domein van Michelinsterrenchefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. In de aanloop naar de opening van het Antwerpse restaurant Fine Fleur, openende zij aan de Loosdrechtse Plassen een driedaags pop-up restaurant. Maar op 1 oktober begint het echte werk, want dan start in het nog te openen Leading Hotel of the World, Botanic Sanctuary in Antwerpen het prestigieuze restaurant Fine Fleur.

Next level gerechten

Het is een etablissement waar fijnproevers al ruime tijd naar uitkijken en wat ‘next level’ gerechten belooft aan toekomstige gasten.

“Fine Fleur is een plek vol verleidingen, waaraan u zich zonder gêne mag overgeven. Een plek waar al uw zintuigen worden geprikkeld en herinneringen worden gecreëerd. Om u het beste te kunnen bieden, streven wij naar perfectie, geven wij u letterlijk een kijkje in onze keuken en combineren we topproducten van Belgische bodem met invloeden van over de hele wereld. Fine Fleur is een ode aan finesse. Verwacht een elegante stijl van koken, aandacht voor de kleinste details én buitengewone smaaksensaties. Maar ook een toegankelijke en intieme fine dining setting op een bijzondere en historische locatie. Ofwel, pure verwennerij op alle fronten”, aldus Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot.

Producten van eigen bodem en de omgeving

De gerechten op de kaart zijn samengesteld uit producten van eigen bodem of van producten uit de nabije omgeving. Op de kaart is de natuur leading en worden de smaken van de ingrediënten in de meest zuivere vorm naar boven gehaald. De authentieke ingrediënten worden aangevuld door moderne en klassieke kooktechnieken en de voorliefde voor frisse elementen, zuren en wereldse specerijen.

Het interieur van Fine Fleur

Ook het interieur is met toewijding en respect voor de historische omgeving vormgegeven. De Belgische architect Dennis T’Jampens is hiervoor verantwoordelijk. Klassieke en moderne elementen lopen naadloos in elkaar over en dit alles wordt afgewisseld met unieke gimmicks. Het is de bedoeling dat je bij Fine Fleur tafelt in een stijlvolle en intieme setting, waarin je verwent wordt maar je tegelijkertijd thuis voelt.

Kijk voor meer informatie over het restaurant op de website van Fine Fleur.

Wij zijn ontzettend benieuwd!
Xoxo
Team Lifestyle NWS