Mazda Vision Coupé

Goed nieuws voor Mazda; hun Mazda Vision Coupé is gekozen tot ‘Mooiste concept car van het jaar’. De uitverkiezing gebeurde in het Parijse Hôtel National des Invalides door een jury samengesteld uit internationale automobiel- en autosport experts, gerenommeerde architecten en modeontwerpers. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens het 33e Festival Automobile International (nog tot 4 februari geopend). De Mazda Vision Coupé liet een hele rij concepten van o.a. Audi, Mercedes, BMW en Lamborghini achter zich. Kijkend naar de beelden van de Mazda Vision Coupé, snappen we het juryrapport wel; wat een beauty! 

Nog eleganter, luxueuzer en stijlvoller

Met de Mazda Vision coupé geeft Mazda aan hoe het design van de volgende generatie Mazda modellen er uit gaat zien; nog eleganter, luxueuzer en stijlvoller dan nu het geval is. Het is een logisch vervolg op de tweedeurs Mazda RX-Vision van twee jaar geleden.

Het uiterlijk

De 4-deurs Mazda Vision Coupé is een mooie mix van een klassiek coupéontwerp (naar achteren gerichte cabine) met een high-performance sportauto (vloeiend design met lange motorkap en scherp gesneden front). Het geheel oogt elegant en supersnel.

Hoewel de ontwerpers ver weg in Japan zijn gehuisvest, zien we door de oogharen ook wel de contouren van een oer Engelse Aston Martin Rapide. Maar dat zal toeval zijn en daarmee doen we de designers van de Mazda Vision Coupé vet tekort. Grote klasse Mazda!

Het interieur

Ook het interieur is fraai te noemen. Minimalistisch en met klassiek aandoende houtafwerking en ronde klokken. Het interieur is sfeervol en modern. De bestuurder wordt niet afgeleid door een wirwar aan lampjes, drukknoppen of schakelaars. Om gewenste info zichtbaar te krijgen op de strook met displays in het dashboard moet je eerst de middenconsole aanraken.

In productie?

Of de Vision Coupé werkelijk in productie zal gaan geeft Mazda nog geen antwoord op. Wat ons betreft gaat dit wel gebeuren, er is vast een markt voor dit soort wonderschone vierdeurs coupés. Ongetwijfeld gaan we het design wel herkennen in toekomstige Mazda’s.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!