Mappen op je computer beveiligen

Er is iemand die even gebruik wil maken van jouw computer, maar je wil niet dat hij of zij al jouw mappen kan zien? In dat geval is het handig dat je je mappen kunt beveiligen en dat kan nu met Protected Folder.

Wat is Protected Folder?

Protected Folder is een programma waarmee je je mappen op de computer kunt beveiligen. Hiermee scherm je ze af voor andere gebruikers en kan alleen jij erbij. Je bewaart de mappen die je privé wilt houden in een soort kluis. Hier kan je alleen bij door middel van het invoeren van een wachtwoord.

Hoe werkt Protected Folder?

Allereerst dien je het bestand te downloaden. Dit kan eenvoudig via de site en vervolgens open je het programma. Het eerste wat je doet, is een wachtwoord bedenken waarmee je het programma (de kluis) kunt openen. Vervolgens kun je de mappen die je af wilt schermen naar het programma slepen en worden ze automatisch toegevoegd. Op dezelfde manier kun je ook weer mappen verwijderen. Zodra je het programma afsluit zijn je mappen die je hebt toegevoegd afgeschermd. Als je later het programma opent en je klikt op de map, dan opent het zich direct.

 

Voor- en nadelen van Protected Folder

Het grote voordeel van dit programma is dat je bestanden altijd bewaard blijven. Ook als je computer aangevallen wordt, zijn je bestanden altijd veilig. Dit komt doordat het programma zonder invoering van het wachtwoord niet geopend kan worden. Nadeel van Protected Folder is dat als je het wachtwoord kwijt bent, je de mappen ook kwijt bent. Het is dus een kwestie van goed onthouden. Protected Folder is niet gratis. Je kunt het programma twintig keer gratis uitproberen en daarna moet je betalen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!