5 tips om phishingmail te herkennen

Als business lady ontvang jij ongetwijfeld regelmatig phishingmails. Een mail bedoeld om gevoelige persoonlijke gegevens te stelen. Phishingmails zijn steeds moeilijker te onderscheiden van gewone mail, daarom hebben wij vijf herkenningstips voor jullie op een rij gezet.

Controleer het e-mailadres

Het e-mailadres van de afzender wijkt vaak af van het e-mailadres van het bedrijf waar de mail overgaat. Zo kan het voorkomen dat NS je dagkaarten biedt, maar in het e-mailadres komt niet het woord NS voor.

Spelling

De e-mails kenmerken zich vaak door slecht Nederlands. Vaak lijkt het erop alsof iemand vertaald heeft via Google Translate.

Informatie

Een bank vraagt je nooit om je pincode, tan-code of welke code dan ook. In phishingmails wordt dit soort gevoelige informatie wel gevraagd. Geef de informatie nooit en klik ook niet zomaar op links.

Geen klant

Je hebt een bankrekening bij de ING Bank, maar je krijgt steeds e-mails dat je Rabobank-rekening gevaar loopt. Krijg je een e-mail over een dienst of een aankoop bij een bedrijf waar je geen zaken meedoet, dan is het vaak phishing.

Aanbod

Een levenslange rijkdom, een mooie villa. In phishingmails worden vaak dingen geboden die te mooi zijn om waar te zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!